За какво още можем да използваме микровълновата печка

9495
За какво още можем да използваме микровълновата печка
Снимка: iStock/Guliver

В момента почти всяко домакинство разполага с микровълнова печка в кухнята си. През последните години размерът на този тип устройства намаля, но дори и най-малките правят живота много по-лесен. Време е да се възползвате от предимствата им. Ето няколко изненадващи употреби на вашата микровълнова печка. Някои от тях със сигурност ще ви изненадат.

Приготвяне на риба

Добра идея ли е да разтапяме мед в микровълнова

От край време е доказано, че медът е един от най-достъпните и полезни подсладители, които е желателно да похапваме. С ценния продукт ус...

Риба може да се приготви перфектно без проблеми в микровълновата. Просто овкусете рибата (сол, черен пипер, лимонов сок), увийте я във фолио, подходящо за микровълнова печка и я поставете на около две минути (на най-висока мощност). Времето за приготвяне ще варира в зависимост от мощността на вашата микровълнова фурна и размера на рибата. Уверете се, че рибата няма да изсъхне.

Почистване на кухненската гъба

Гъбите събират много микроби. Можете просто да ги изхвърлите, след като ги използвате твърде дълго, но не е необходимо. За да разширите употребата им, е достатъчно да използвате микровълнова печка. Поставете мократа гъба вътре и настройте таймера на две минути при най-висока мощност. Това трябва да убие 99 процента от вредните бактерии върху гъбата.

Направете картофен чипс

Трудно е да се повярва, че можете да приготвите хрупкав чипс в микровълнова фурна, но е възможно! Тънко нарязаният чипс ще покафенее красиво. Освен това картофите не се пържат много, така че са по-здравословни. Те имат около осем грама по-малко мазнини от обикновения чипс. Кой би си помислил, че е възможно подобно нещо?

Вредно ли е използването на микровълнова фурна?

От доста време насам микровълновата фурна (печка) стана един доста разпространен домакински уред. В днешния натоварен живот тя се превъ...

Нарежете картофите на много тънки филийки. Сложете ги в купа, добавете зехтина и солта. Поръсете масло върху топлоустойчива чиния. Печете в микровълновата фурна за 2-3 минути на висока мощност, докато някои филийки започнат да покафеняват (времето зависи от дебелината на филийките и мощността на микровълновата). Обърнете филийките и продължете да нагрявате, докато започнат да стават хрупкави и покафенеят по краищата. Това трябва да отнеме 2 до 4 минути. Проверявайте често и обръщайте, за да избегнете изгаряния. Накрая прехвърлете чипса в чиста чиния и го оставете да изстине. След като изстинат картофите, ще са по-хрупкави.

Раздробяване на кафява захар

Искате ли да приготвите бисквитки и кафявата захар се е слепила на твърда бучка? Оставете длетото настрана! Вместо това леко намокрете две хартиени кърпи и покрийте с тях бучката кафява захар, след което я поставете в микровълновата. Загрейте за тридесет секунди. Кафявата захар веднага ще стане по-течна. Кризата приключи.

Пригответе бекон

Нямате достатъчно място на котлона, за да изпържите бекон? Не се безпокойте. Можете да приготвите хрупкав бекон в микровълновата фурна (положителната страна е, че ще има по-малко почистване!). Покрийте топлоустойчива чиния с хартиена кърпа. Поставете един слой бекон отгоре. Покрийте с друго парче хартиена кърпа и загрейте за две минути, докато беконът стане хрупкав.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com