Загадъчни снимки, които нямат обяснение

72519
Загадъчни снимки, които нямат обяснение

След 200 години история, фотографията разполага с материали, които остават истинска мистерия. Някои от тези кадри са познати на целия свят, но въпреки това, ние не разполагаме с отговори на въпросите как са се появили и как да тълкуваме това което виждаме. Убедете се сами..

Светлините на Хесдален (20 септември 2007 г.)

Няма да повярвате, че тези снимки са истински

Снимките, които ще ви покажем, са толкова нереални, че повечето от тях изглеждат като обработени с Photoshop. Колкото и странно да е о...

През 1907 г. група от преподаватели, студенти и изследователи в Норвегия прави лагер за научно изследване на мистериозния феномен, известен като "Светлините на Хесдален." Спектрален анализ показва, че предметът трябва да се състои от силиций, желязо и скандий. Това е единственото, което знаем.

Морско чудовище, заснето край бреговете на остров Хук (март 1965)

В наши дни, не бихме имали съмнения, че това е само фотошоп. Но през 1965 г., когато френският фотограф Робър льо Серек заснема гигантското морско чудовище, такова изобретение няма. Чудовището предизвиква много спорове сред зоолозите.

Неизвестният бунтар (5 юни 1989)

Абсурдни снимки, които ще ви изумят

Снимките, които ще ви покажем нямат логично обяснение. Само ще ви кажем, че това не е фотошоп. Снимките са абсолютно реални и истинки. ...

Снимката е направена по време на бунтовете на площад Тянанмън в Пекин през юни 1989 година. Невъоръжен човек в продължение на половин час сам държи колона от танкове. Самоличността и съдбата на човека остават загадка. Но снимката е публикувана в почти всички големи списания в света, а неизвестният бунтовник се превърна в символ на съпротивата на властта.

Хирургическата снимка на чудовището от Лохнес ( публикувана на 21 април 1934)

Колко дълбоко могат да се слеят митовете и фотографията? Така наречената хирургическа снимка на чудовището от Лохнес поставя началото на истинска мания за търсене на чудовището. Тя е заснета през 1933 г. от хирурга д-р Уилсън, който твърди, че гледал езерото, когато видял чудовището. Той грабнал фотоапарата и щракнал пет снимки. След като проявил филма, само две експозиции били ясни. Първата снимка показва малка главата и гърба. Второто замъглено изображение привлече малко публичност. Още от 1975 г. за снимката се говори като за фалшификат. Какво обаче е действително заснетото на нея, остава загадка.

Стари снимки, за които няма да обяснение

Интернет е пълен с купища стари фотографии, които просто са загубили своята история и достигат до нас само като снимки. За някои от тях...

Жената (22 ноември 1963)

На 22 ноември в Далас (Тексас) е застрелян от 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди. При анализа на снимките, направени на местопрестъплението, експертите обръщат внимание на една загадъчна жена със светло кафяво палто и шал. Тя се появява в много снимки и почти винаги държи фотоапарат. Агентите на ФБР търсят жената дълго време, но не я откриват.

Мобилен телефон във филм на Чаплин (1928 г.)

25 ноември: Има ли истина в конспиративните теории и пощенска марка с лика на Самуил

Възможно ли е да има лечение за рака, безсмъртието да е вече достъпно, евтината и чиста енергия да е налична, а антигравитацията да е ...

Видео в YouTube с откъс от стар филм с Чарли Чаплин накара хората да си задават един странен въпрос. В чернобелия филм жена върви по улицата като държи ръката си близо до ухото си. Жената изглежда като че ли държи нещо в ръката си, което прилича на мобилен телефон от наши дни. Уловката в случая е, че филмът е заснет през 1928 г.

Марсиански сфери (13 септември 2012)

През 2004 г., марсоходът Opportunity открива на Марс любопитни микроскопични образувания в сферична форма. В края на 2012 г. такива сфери са открити отново, но на много по-големи площи. Какво е това, никой не знае?

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com