Запознайте се с най-красивите породи котки в света

62071
Запознайте се с най-красивите породи котки в света
Снимка: Thinkstock

Пухкави, гальовни, симпатични и много умни, котките са най-обичаните домашни любимци за малки и големи. С един поглед те могат да ви разтопят, в същото време и да ви накарат да изпълните всяко едно тяхно желание. Известни са като едни от най-хитрите животни в света. 

Тези прекрасни същества усещат любовта ви и са готови да ви останат верни до гроб. Ако искате да имате един добър приятел и никога да не ви е скучно, вземете си една, а защо не и повече котки в своя дом. Но освен много любвеобилни, тези животни са и изключително красиви. Съществуват доста породи котки, някои от които са ни добре известни, а други се срещат само на някои места.

Вижте кои са най-красивите породи котки в света:

Сиамски котки

Това е една от най-старите породи в света. Смята се,че тези котки произлизат от Тайланд и се разпространява в Европа и Северна Америка от 20-ти век. Те имат един слой къси косми, заоблени бузи, умерено големи уши и заострена муцунка.

Това, което трябва да знаете за тази порода е, че представителите й са доста общителни, умни и търсещи любов. Сиамците са по-малко активни през нощта в сравнение с други котки, тъй като имат сини очи и не много добре развито нощно зрение. 

Персийски котки

Една от любимите породи на малки и големи. Те са пухкави и идеални за гушкане. Родната им  страна е Персия. Те имат кръгло лице, малък нос и сплескана сладка муцунка. Дебелата им кожа и дълги косми, които приличат на кожухче, предпазват котките от студа и също така е добре за тях да се гледат на по-хладни места, за да не пострадат от жегата. Представителите на тази порода са много спокойни и мързеливи, което ги прави отлични домашни любимци. Единственото, което може да смути тези красиви животни са по-високи и странни звуци, така че когато вземете персийка у дома, гледайте да и осигурите спокойна атмосфера.

Сомалийската котка

Родината на тази порода е Австралия, а първите й представителки са се появили още през 1950 година.Сомалийските котки са с  дълги косми, пищни опашки и са много пухкави, заради което ги наричат още „лисича порода”. Повечето от тях имат кафяво-оранжев цвят на тялото.

Макар че са дългокосмести, тези котки не се скубят много, което е в плюс за техните стопани.

Руска синя котка

Това е една много интересна и уникална порода. Представителите имат сребърно – синя козина, дори в повечето случаи е сива. Имат зелени очи, продълговато тяло, двойна козина и по-тъмен нюанс на върха на лапите си. Средно живее от десет до петнадесет години. Тези котки са едни от най-умните, уважават стопаните си, игриви са и приятелски настроени. Те обичат много децата, затова са предпочитани от семейства.

Шотландска клепоуха котка

Красиви и с много мил поглед, тези създания бързо ще спечелят всяко сърце. Името им идва от техните сгънати и клепнали напред  уши. Лицето им е кръгло лице, а очите големи и много красиви. Тези котки са много добри, няма никаква злоба в тях. Обожават да си играят както със стоманите си, така и с други животни.

Интересен навик им е да стоят изправени на два крака дълго време, което ги прави още по-сладки.

Независимо коя порода си изберете, най-важното, което трябва да знаете, че котките, като домашни любимци изискват много грижа, внимание и имат нужда от любов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com