Заради Panama Papers продават пакистанския премиер в eBay

1419
Заради Panama Papers продават пакистанския премиер в eBay
Снимка: Getty Images/Guliver

Анонимен потребител в сайта за онлайн търговия eBay предложи пакистанския премиер Наваз Шариф за продажба. Така той изрази недоволството си от държавния глава след обявената за него информация в рамките на скандала Panama Papers. Предложенията за покупка в eBay стигнаха до над 90 000 долара.

"Безполезният пакистански премиер е за продажба", пише анонимният потребител в сайта. Той също така описва премиера като "нов, но с дефекти". "Нетрудоспособен е, никога не е работил. Има недостатъци и не функционира от раждането си. Това е общото състояние на цялата серия от тези продукти. И семейството му е с генетични недостатъци и корумпирано. Вземете го и ни освободете от тази болест", пише още той в обяснението за продажбата. В съобщението, което светкавично се разпространи в интернет, освен Шариф, като подарък се предлага и неговия брат Шабаз, който е губернатор на провинция Пенджаб.

Испански министър подаде оставка заради Panama Papers

Испанският индустриален министър подаде оставка заради връзки с офшорни компании, излезнали на светло благодарение на Panama Papers ...

В Panama Papers много от членовете на семейство Шариф бяха разкрити като свързани с офшорни компании, което предизвика огромно недоволство сред пакистанците. В документите се споменават и трите деца на Шариф, а също така и че семейството има недвижими имоти в Лондон, регистрирани на името на офшорна компания чрез "Мосак Фонсека".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com