Защо е важно да четем добри новини?

2812
Защо е важно да четем добри новини?
Снимка: iStock/Guliver

В нашето ежедневие сме заобиколени с лоши неща - живеем в държава, в която преобладаващо се случват несправедливости, голяма част от населението живее бедно и като цяло водим всички класации за негативизъм. На фона на всичко това не е особено учудващо, че централните емисии новини на големите медии са заринати с лоши новини. За всичко и почти постоянно. Добрите примери намират своето място на края на емисията. Нека не обвиняваме само медиите - те показват това, което се гледа. В тази статия ще опитаме да ви убедим в гледната точка защо е важно да четете и гледате за добри новини: 

1. За вдъхновение

На първо място - за да се вдъхновим и самите ние да направим опит да реализираме някаква промяна. Видели сте новина как много хора даряват кръв и сте решили да направите същото? Това е прекрасен пример как една добра новина може да ни повлияе. Истината е, че добрият пример е заразен и колкото повече такива неща виждаме около нас, толкова повече самите ние ще имаме желание да действаме. 

5 съвета от професионалисти как да се усмихваме като модели за снимка

Няма нищо по-неловко и лошо на една снимка, когато всички останало е идеално, а вие не. Намирате се на страхотно място, искате да го сп...

2. За да се почувстваме по-добре

Ако сте имали гаден ден и се чувствате неприятно, то нещо, което може да ви усмихне е някоя мила добра новина за спасено котенце, за успешна благотворителна кампания или някое малко добро, което да стопли сърцето ви. Много често именно такива малки неща могат да променят нашето настроение. 

3. За да ги споделяме с приятели

Винаги може да пращате добри новини на свои приятели, за да им покажете, че в България и по света се случват хубави неща. Това е много добър начин да помогнете за разпространение на доброто и да вдъхновите и други хора. 

Идеи за срещи, с които ще му вземеш ума

Мислите ли, че е много трудно да завладеете мъж? Има жени, които с малко усилия и някои прелести успяват да привлекат вниманието им. Ис...

4. За да си върнете вярата в обществото

Много хора са обезверени, че българското общество не си помага, че хората са груби и редица неприятни нагласи към сънародниците си. Една добра новина за това как общността се е обединила в поредната благотворителна акция или пък за някое почистване на междублоково пространство наистина може да ви върне вярата в това, че общността у нас е способна да прави чудеса. 

5. За да натрупаме малко национална гордост

Това може да звучи леко като биене в гърдите, но се радваме от сърце когато четем за успехите на български ученици по световни състезания и за тези на родните спортисти. Виждаме, че не всичко е лошо и загубено. Именно такива новини може да възвърнат посмачканото ни национално самочувствие. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии
Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Астрологията предлага уникална леща, през която разглеждаме личността си, хвърляйки светлина върху нашите силни страни и, което е интригуващо,...