Защо е вредно да пием само минерална вода

6616
Защо е вредно да пием само минерална вода
Снимка: ExplorerBob / Pixabay

Специалистите у нас, а и не само, редовно алармират, че не е добре да се прекалява с минералната вода. Водата се дели на три вида: изворна, трапезна и натурална минерална.  Последната се добива от подземни източници, които се контролират от държавните органи. Обикновено те са с повишена минерализация и много други елементи. Изворните също се добиват по този начин, но при тях нивата на всички елементи са по-ниски. Те се бутилират почти без никаква предварителна обработка. Трапезните води са от подземен или надземен източник и търпят обработка, преди да бъдат бутилирани.

Как да направим своя избор за вода?

Защо да си купим дестилатор за вода?

Дестилаторът за вода е иновативен уред за пречистване на чешмяната вода. Едновременно с това, той използва доказал се във времето тради...

Минералните води имат профилактично и лечебно действие Много от тях съдържат микроелементи, които все още не са известни как действат на организма. Ако предпочетете минералната вода, трябва да знаете, че тя съдържа високи нива на флуорид. Количеството е 1 мг/литър. За организма не е добре да има недостиг на веществото, но и не трябва да се прекалява с него. Може да познаете, че сте прекалили с водата от този вид, ако по зъбите ви започнат да се появяват жълти петна.

Ако прекалите с консумацията на минерална вода, можете да стигнете и до алкализиране на организма, което от своя страна натоварва бъбреците. Това е едно причините педиатрите да не я препоръчват за бебета. Съдържа и натрий, който натоварва и отделителната система, която не е развита в този период.

Най-препоръчителни са слабо минерализираните води за ежедневна консумация. Те и преобладават основно на пазара. Хубаво е да редувате минералната вода с изворна или трапезна. Трябва и да обърнете внимание и от кой район се добива водата. Хубаво е това да бъде от екологично чистите места на страната ни. На много от тях са кръстени и самите води, които се продават.

Когото времето е по-топло не оставяйте бутилките на пряка слънчева светлина. Прекомерното загряване на пластмаса води до разграждане на вредни вещества във водата и по този начин те попадат и в организма ни. Това може да доведе до натравяне и здравословни проблеми в дългосрочен план.

Лекар каза коя минерална вода можем да пием без проблем за здравето

Със затоплянето на времето минералните води стават все по-популярни, но някои от тях не са толкова безопасни за здравето ни. Как да уто...

Добрата новина е, че в България водата е с ниска минерализация. Тези, които са във висока се предписват само за лечебна цел и не се продават масово. Все пак, редуването е препоръчително, защото всяка вода си има своята специфика и доставя на организма различни и полезни вещества. Хубаво е и самата вода да се съхранява в стъклени бутилки по възможност. Те могат спокойно да се оставят на слънце и няма да имат отражение върху водата, както се случва с пластмасовите бутилки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com