Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е забранено да отидете на Змийския остров в Бразилия

10 юни 2024, 23:30 часа

Змийският остров е мистично място, което се намира на 32 километра от бреговете на Бразилия, точно до Сао Пауло. Официално наречен Иля де Кеймада Гранде, той крие в себе си тайни и опасности, които го правят едно от най-зловещите места на планетата.

Легендата на Змийския остров

Според легендата, преди 11 000 години нивото на морското равнище се покачило, изолирайки острова от останалата територия. Змии, които тогава обитавали местността, са се насочили към мигриращите птици, за да си осигурят храна. С началото на липсата на храна, змиите са принудени да преминат към по-агресивни методи за оцеляване, а отровата им се превръща в смъртоносно оръжие.

Кой е най-големият град в Южна Америка

Биоразнообразие и опасности

Змийският остров е дом на над 4 000 от най-смъртоносните змии в света, включително и златната усойница, най-опасната змия в света. Тя разполага с отрова, който може да разтвори човешка плът. Според изчисленията на учените, на всеки 5 квадратни метра се падат по пет от тези смъртоносни влечуги.

змия

Забранен достъп и научни изследвания

Заради опасността, която представлява Змийският остров, на него е строго забранен достъпът за цивилни лица. Само няколко учени и военноморски кораби имат право да посещават мястото. Ежегодно учените се придвижват там в специални костюми, за да проведат научни изследвания.

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Змийският остров в Бразилия е едно от най-зловещите места на планетата. Неговата уникална екосистема и опасността, която носи, го правят място, което привлича вниманието на учени и любопитни, но също така и забранява достъпа за обикновените хора. И докато той остава тайнствен и недостъпен, Змийският остров ще продължи да бъде известен със своята загадъчност и опасност.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес