Защо хората предпочитат крафт бира пред обикновената?

1326
Защо хората предпочитат крафт бира пред обикновената?
Снимка: carolineandrade / Pixabay

Занаятчийската бира е висококачествена бира. Напитката има свои фенове в целия свят.

Историята на занаятчийската бира и нейните характеристики

Какво е крафт бира? Оксфордският речник казва, че това е бира, приготвена по традиционни методи в малки независими пивоварни. Говорейки за занаятчийски продукти, те имат предвид тези, които се произвеждат по оригинални рецепти на малки партиди в малки занаятчийски работилници. Различава се от магазина с по-естествен състав, богат вкус и високо качество. Докато занаятчийското пивоварство съществува в Европа от векове, терминът крафт пивоварство е сравнително нов. Произлиза от английския "craft" и се превежда като "занаят" или "ръкоделие". Терминът "занаятчийска пивоварна" е използван за първи път от колумниста на Seattle Post-Intelligencer Винс Котън през 1984 г.

Крафт революцията в бирената индустрия започва през 60-те години на 20 век. Пионерът е бизнесменът Фриц Майтаг. През 1965 г. той купува Anchor Brewing в Сан Франциско. Начело на екип от ентусиасти, предприемачът започва да пресъздава сортовете, които се произвеждат в Съединените щати още преди приемането на забраната, възкресявайки оригиналните традиции в пивоварството.

Учени: Хората, които пият всеки ден бира, най-често се разболяват от това

Крафт бира и обикновена бира

Занаятчиите предложиха на клиента по-голямо разнообразие от продукти, което стана ключът към популярността и широкото разпространение на занаятчийската бира. По какво се различава занаятчийската бира от обикновената бира? Ето основните разлики:

• Мащаб на производство. За разлика от фабриките, които произвеждат много литри годишно, крафт пивоварните я варят в малки количества.

• Цена. Ексклузивният продукт струва повече.

• Естествени съставки. За изработката се използват само качествени естествени съставки и добавки.

• Оригинална рецепта. Авторите на напитки смесват различни компоненти, така че вкусът на бирата да се отличава с оригиналност, богатство и послевкус. В допълнение към малца, вкусът на бирата е наситен с плодове, кафе, пипер, шоколад. Колкото по-оригинална е рецептата и вкусът на бирата, толкова по-висока е цената на продукта.

• По-дълго време за производство. Времето за ферментация на крафт напитка може да бъде до 2 месеца, така че вкусът й става по-наситен и концентрацията на пивната мъст е по-висока. За индустриалната бира средното време за ферментация е около 7 дни.

Вижте какво се случва с тялото ви, ако пиете една бира на ден

• Различен процес на ферментация. Процесът на ферментация за занаятчийски и обикновени бири е различен: малките пивоварни са склонни да използват процеса на горна ферментация, докато индустриалните пивоварни използват процеса на долна ферментация. Разликата между процесите се състои в местоположението на дрождите в процеса на ферментация и температурата.

• Различен стил на варене. По правило в крафт напитката има повече видове и количества малц, хмел и дрожди, което прави възможно приготвянето на бира с плътен вкус и силен аромат. Фабричната бира се характеризира с по-равномерен вкус и по-ниска концентрация на пивна мъст.

За разлика от масовия продукт, напитката, приготвена в микропивоварни, има уникален вкус и аромат. Това е основното предимство на продукта. Въпреки че цената му е по-висока и срокът на годност е по-кратък, което може да се счита за недостатък, потребителят получава изключителна висококачествена бира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com