Защо жената може да напусне мъжа, когото обича

2805
Защо жената може да напусне мъжа, когото обича
Снимка: iStock

За съжаление, често се случва една връзка да бъде прекратена поради ред обстоятелства. Понякога има несъвместимост на характерите, друг път прекалено сме избързали да се обвържем и да заживеем заедно. Случва се и така, че сме имали изцяло грешна представа за партньора си. Причините могат да бъдат много и най – различни, но краят обикновено е един и същ, а именно раздяла. В тази статия ще откроим някои от основните фактори, които могат да доведат до развалянето на една връзка.

1.       Когато единият от партньорите смята, че винаги е прав, това може да ви подскаже, че има високо его. Той ще ви обвинява, че не сте направили нещо правилно, тоест по неговия начин. Такъв човек трудно е склонен на компромиси, а всички знаем, че в една връзка компромисът е нужен, за да бъдат избегнати редица ненужни конфликти.

2.       Ако комуникацията между двама души липсва, това е сигурен признак, че най – вероятно ще се разделят скоро. Ако се случва все по – често да си говорите за времето, отколкото за чувствата си, то това означава само едно - време е всеки да поеме по своя път.  

3.       Плановете за бъдещето липсват. Ако общите цели вече не са на лице, това може би е знак, че партньорите не са сигурни дали тази връзка ще процъфти. Възможно е жените да бъдат завладени от депресивни състояние, а мъжете все по – често да предпочитат компанията на приятелите си, отколкото на половинката си.

4.       Когато единият от партньорите е прекалено обсебващ. Това на практика нарушава личното пространство на другия. На обсебващия все няма да му е достатъчно вниманието, което получава, а отсрещният ще се дърпа все повече и повече.

5.       Ако участниците в една връзка имат различен поглед върху света, това също може да доведе до раздяла. Разбира се, не е задължително, но със сигурност ще се появяват чести спорове, които е възможно да доведат до отчуждаване.

6.       Ако единият е прекалено ревнив, той винаги ще намери повод да подозира другия в изневяра. Ще започнат тайни преглеждания на чатовете и съответно скандали, което определено ще разклати една връзка.

7.       Хубаво е, когато някой от двамата сгреши, да признае грешката си и да се извини. Но, ако извиненията не бъдат приети от отсрещната страна, това означава че тя трупа негативни очаквания, които в един момент ще избухнат и ще доведат до пагубни последствия.

Важно е преди да се обвързвате да дадете време, както на себе си, така и на човека отсреща. Опитайте се да прецените своите нужди и тези на другия, за да разберете дали тази връзка ще е успешна. Разбира се, не е възможно да предвидим как ще се развият нещата, но когато сме наясно с това какво искаме, поне може да сведем лошите последици до минимум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно