Защо жените си падат по психопати

30956
Защо жените си падат по психопати

Група учени си поставила за задача да определи кои са онези качества у мъжете, които се разминават с понятието добродетел, но привличат жените. Оказало се, че дамите, често харесват мъже, у които се наблюдава нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия, изкушени от загадъчния им поглед.

Психолозите наричат комбинацията от тези три "качества" "Тъмна триада", тъй като тези особености на характера съдържат не малка доза егоцентризъм, пише Telegraph.

Какви жени предпочитат мъжете?

При избора на партньорка за дълготрайни и сериозни отношения мъжете днес обръщат внимание на интелекта, а не на външността и възрастта ...

Нарцисизмът се свързва с гордостта и самовлюбеността, а също и с нежеланието да се съчувства на другите. Макиавелизмът е синоним на любовта към манипулациите, цинизма и пренебрежението към морала. Ключови характеристики на психопатията са импулсивността, егоизмът и безсърдечността.

Учените смятат, че зад стремежа на жените да откриват мъже с именно такъв характер се крие не любов към опасността и не подсъзнателно желание да превъзпитат партньора, а редица инстинкти, заложени в еволюцията. За продължението на рода жената търси психически здрав, физически силен и външно привлекателен партньор, и експертите твърдят, че лицата на хората от „тъмната триада“ често напомнят именно на тях.

В изследването, проведено от учените от Полша, Финландия и Великобритания взели участие 2370 жени. На всяка от тях били показани два, създадени с помощта на компютърна програма, мъжки лица и ги питали кое от тези лица им се струва най-привлекателно. Жените отговаряли различно , но повечето от тях предпочитали лица с черти, характерни за „тъмната триада“.

Специалистите установили още една интересна зависимост: жените, които харесвали повече мъжете – нарцисисти имали повече деца, „почитателките“ на макиавелизма – среден брой деца, а онези, които ги привличала психопатията – обикновено имали малко деца.

Съвременният свят се движи към самотно съществуване

Психолози, изследващи социалната и икономическата ситуация в света, разказват, че съвременният свят в условията на сегашното му развити...

Това навежда на мисълта, че в модерното общество предпочитанията на жените към някои от представителите от „Тъмната триада“ е свързана с техния репродуктивен успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com