Защо най-честите разправии в семейството са за пари

1707
Защо най-честите разправии в семейството са за пари
Снимка: https://pixabay.com

Според статистиките една от най-честите причини за разправии и спорове в брака са финансовите проблеми. Те не са свързани с чувствата на другия, но пък са причина за възникването на проблеми в семейството. Чудите се защо? Ето няколко вероятни аргументации:

Мъжът и жената имат различни възгледи относно тежестта на парите

5-те зодии, които обичат да спорят и да се карат с другите

Има хора, които обожават да спорят, дори да знаят, че не са прави. Провокацията им е вродено чувство и те не могат да го пренебрегнат. ...

Обикновено, когато двама души решат да заживеят заедно и да създадат семейство, те би трябвало да имат еднакви възгледи за финансовото разпределение, припечелване и т.н. Но невинаги тези неща се обсъждат преди да е станало твърде сериозно и именно затова впоследствие се появяват и неразбирателствата. Големите различия определено могат да се окажат сериозен проблем особено ако единият не си прави сметката, докато другият е по-пестелив.

Имате тайни относно приходите и разходите

Понякога се случва например мъжът или жената да излъже относно някои харчове и да ги спести на половинката си, за да не възникнат спорове и контрол на финансите от другата страна. Обаче тези неща излезнат ли наяве, проблемите стават още по-сериозни и носят своите последици и отпечатъци в доверието.

Различия в доходите

Ако единият изкарва много повече от другия, това също е възможна причина за някои спорове. Особено с напредването на годините във връзката, ако този с по-малкото доходи не се съобразява в харчовете си, може да породи конфликтни ситуации.

6-те погрешни действия, с които една жена може да отблъсне всеки мъж

В старанието си да се харесаме на даден мъж понякога правим неща, с които постигаме точно обратното – отблъскваме го. Прекарваме ...

Различия в спестовните навици

Както вече споменахме, ако например жената във връзката обича да харчи парите на вятъра, докато мъжът спестява и има по-големи планове, може също да се породят големи конфликти, което да разклати стабилността на връзката. 

Не приемате стойността на парите еднакво

Хората имат различни предпочитания и възгледи за всяко нещо, включително и за парите. Ако единият смята, че е нормално те да се харчат предимно за хранене навън, дрехи, аксесоари, процедури и т.н. А пък другият предпочита да харчи парите си за пътешествия, коли, театър и т.н. – отново може да се появят неразбирателства за това как да се похарчи семейният бюджет например. 

Единият изпитва нужда да контролира бюджета

6-те неща, които носят лош късмет в любовта и трябва да ги избягвате

Чудите се защо не ви върви в любовта? Напоследък партньорът ви не проявява интерес, често се карате и сте забравили какво е това да сте...

Разбира се, в една връзка винаги единият има по-голям контрол от другия, но понякога и двамата искат да имат контрол над финансовия бюджет. В такъв случай няма как да не настъпят неразбирателства, дори и минимални, при разпределянето му за сметки, удоволствия, развлечения и т.н.

Различни финансови истории

Голяма част от хората взимат пример от това по какъв начин са се отнасяли с парите в тяхното семейство. Те взимат тези навици със себе си и в любовната си връзка, а тук се проявяват и различията. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com