Защо най-луксозните матраци се правят в Италия?

2451
Защо най-луксозните матраци се правят в Италия?
Снимка: envato.com

За никого не е тайна, че луксозен матрак всъщност е синоним на италиански матрак. Къде обаче се крие разликата в различните видове качество на матраците и защо италианските матраци толкова години подред никой не е успял да ги изтика от първото място на най-луксозните видове матраци. Фирмите производители ще ви се похвалят, че изработват луксозните си серии матраци в Италия, но когато това за вас не означава нищо, вие може изобщо да не му обърнете внимание. В E-sleep.bg ще откриете голямо разнообразие италиански матраци Магнифлекс. Нека да видим защо все пак италианските матраци са толкова предпочитани.

Италия и нейните регламенти

Да произвеждаш в Италия е сравнително лошо решение, защото производството е скъпо, а регламентациите, синдикатите и регулаторните затруднения са в изобилие. Това неминуемо оскъпява крайния продукт и цената на матрака нараства. Тогава каква е причината голяма част от матраците да се произвеждат именно в Италия? На първо място, текстилът, който ще откриете в страната е изтъкан качествено. Северна Италия е един от най-добрите региони за тъкане на памук в света още от Средновековието. Италия произвежда най-добрият памук и текстил в света. Качеството му е това, което определя качеството и на матрака. Няма как да имате луксозен матрак с лоши материали.

Безспорно при производството понякога се използват по-ниско качество материали, памук, пяна и тн., но това се отразява на крайното качество. Тези матраци обикновено са нисък клас и имат по-малко години гаранция. До голяма степен техният жизнен цикъл се изчерпва със срока на гаранцията им. Например Китай и Индия са пазари, които са известни с евтините си стоки и голямото количество произведени артикули. Ако ви трябва масовизация, това е посоката, към която трябва да гледате.

Принципът е следният колкото по-високо качество са материалите, толкова по-малко е търсенето за тях и съответно специалистите, които ги използват. По този начин се вдига и цената на крайния продукт. Луксозните матраци са на толкова високи цени, именно защото се изработват трудно.

Защо италианският текстил е по-добър?

Това е изключително лесен въпрос. Ако погледнете италиански памук от много близо и го сравните с по-ниско качество памучен плат, всичко ще ви стане ясно. Диаметрите на нишките при италианския плат са еднакви, което значи, че няма да се образуват лесно изтънявания на места и дупки. Ниското качество памук може дори да има малки възелчета, които след няколко изпирания се превръщат в дупки. Те са се образували още при тъкането на памука.

Да направиш красив и издръжлив матрак е специален занаят. Ако всъщност матракът е и луксозен, то занаятът изисква още по-специални умения. Квалифицираните специалисти усъвършенстват уменията си с години. При матраците, които са изработвани ръчно, това си личи ясно. При тях има детайли, които са толкова прецизно изработени, че няма как да не останете очаровани от качеството им

Италиански е синоним на качествен

Много често, дадена категоризация добавя стойност към продуктите. Това може да допринесе за популяризирането и маркетирането на всяка една стока. Когато например кажете, че даден матрак е ортопедичен, хората знаят, че той ще е добър за гърбовете им. Макар да няма точно една определена характеристика, която да важи за всички ортопедични матраци, те се определят като такива по преценка на производителите. При луксозните матраци ситуацията е подобна, няма едно определено нещо, което да ги определя като луксозни.

Безспорно цената на луксозните матраци е по-висока, но това е заради високата цена на материалите, скъпият ръчен труд и фактът, че луксозните италиански матраци често са по-високи и по-големи като размери. Рядко ще откриете луксозен малък матрак. Естествено, това правило не важи, когато става въпрос за детски матраци.

Въпреки обаче, че за един италиански матрак ще платите повече, вие ще получите години гаранция, както и безкомпромисно качество. А какво най-вероятно се досещате и сами, няма нищо по-хубаво от това да се наслаждавате на комфортен сън всяка вечер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...