Защо не бива да изхвърляте УТАЙКАТА от кафенцето

7530
Защо не бива да изхвърляте УТАЙКАТА от кафенцето
Снимка: Stephanie Albert / Pixabay

Ако вкъщи по няколко пъти дневно сами приготвяте кафето си, то значи изхвърляте големи количества утайка. Но защо трябва веднага да ги зачитате като отпадък? Утайката от кафе може да има много употреби в дома, за които дори не сте предполагали. Ето как може да я оползотворите, вместо да я изхвърляте:

Домашен дезодорант

Съседката НИКОГА не хвърля утайката на кафе, защото има 10 ЦЕННИ употреби

Кафето е любима напитка на голяма част от хората, но оползотворяваме ли утайката, която се отделя при приготвянето му? Не бива да я изх...

Обикновено дезодорантите и ароматизаторите за дома могат да съдържат аерозоли, които не се особено полезни за здравето ни. В такъв случай, за да потиснем неприятната миризма, можем да използваме утайката от кафе, която има способността да поглъща лошата силна миризма. Поставете я в съдове на места, където се сблъсквате с подобен проблем - в шкафа с коша, в килера, в хладилника и др.

При загорели съдове

Утайката от кафе може да помогне и за ефективното почистване на загорели съдове - тя има абразивни частици, които да премахнат бързо черните участъци. Нанесете от утайката директно върху съда или върху подходяща гъба, след което с гъбата разнесете утайката по целия съд. Изплакнете обилно с вода.

За скара и барбекю

По същия начин, освен за загорели съдове, утайката от кафе може да се справи и със следите от месо и зеленчуци, полепнали по скарата или барбекюто. Действайте по същия начин.

Ако сложите тази подправка в кафето, ще се изчистите от токсините и ще отслабнете

Ако искате да направите кафето не само по-вкусно, но и по-полезно, добавете тази подправката към него. Тя не само неутрализира вредните...

Скраб за тяло

Утайката от кафе, както вече споменахме, има абразивни частици. Тя е отличен натурален ексфолиант за лице и тяло. Премахва мъртвите клетки, себума и мръсотията отлично. Богата е на антиоксиданти, които подхранват в дълбочина кожата ни. Освен това, към нея може да добавите различни продукти - потърсете в интернет рецепти за домашен скраб с кафе.

Против косопад

Утайката от кафе има и способността да възпира косопада и дори да стимулира растежа на нова коса. Тъй като е богата на антиоксиданти, има благоприятно въздействие не само върху кожата, но и върху косата ни. След употреба тя ще изглежда бляскава и нежна. Отново може да потърсите най-добрите рецепти за домашен шампоан за коса с кафе.

Против насекоми като мравки и хлебарки

Как да приготвим кафето така, че да стане мощен афродизиак?

Доброто кафе не само ободрява ума и тялото, но също така има потенциал да засили либидото. Вашето кафе е мощен афродизиак Оказва се, ...

Утайката от кафе може да ви послужи и за прогонването на досадните мравки и хлебарки от дома ви. Миризмата на кафе е силна за напастите и така ще си спестите и отровните и силни за вас химически препарати. Вместо тях, поставете от утайката на местата, където най-често виждате мравки или хлебарки. Хлебарките пък се привличат от кафе миризмата и лесно може да им направите капан - напълнете дълбок буркан с утайка до малко под половината и добавете половин чаша вода. Поставете го на най-посещаваното място от хлебарките. Те ще се опитат да влязат в буркана, но това ще се окаже пагубно за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кога се мият прозорците преди Великден?
Кога се мият прозорците преди Великден?

Преди Великден всяка домакиня иска да почисти и подреди дома си, така че малко преди празника се извършва основно почистване на цялата къща. В навечерието...