Защо не можеш да спестяваш?

5859
Защо не можеш да спестяваш?
Снимка: StockSnap /Pixabay

Много хора знаят колко е важно да спестяват и може би започват да спестяват определена сума пари на месец или седмично, в зависимост от датата, на която получават доходите си, но възникват спешни случаи и първото нещо, към което посягат, са спестяванията.

След това започват отново да генерират спестяванията, но отново им се slucvа същото и става кръг. След време разбират колко е трудно да спестяват и се оправдават, че плащането на ипотеки или кредити не им позволява.

Най-добрите методи за спестяване, за да имате пари в края на месеца

На всички ни се е случвало от време на време да не свързваме двата края. Между наема, сметките, храната, допълнителните разходи и много...

И така, възникват въпроси как е, защо не мога да спестя? Или защо е толкова трудно да се спестяват пари?

Днес ви представям 4 лоши финансови навика, които ефективно пречат на спестяването. Добрата новина е, че можете да се откажете от лошите навици. По-лошата новина е, че за да ги отучите, трябва да въведете нови правила и да замените старите навици с нови.

1. Вие не управлявате домакински бюджет

Това е един от онези финансови навици, които изискват от нас най-голяма постоянство и последователност. На първо място обаче поставям домашния бюджет, защото само благодарение на този навик можем напълно да контролираме всички реални течове на пари. Ако се вгледате внимателно във всичките си разходи, може да откриете, че харчите твърде много пари за ежедневни микроразходи, които обаче дават конкретни суми на месечна база.

Възможно е също така да се опитвате да купувате на промоции и на изгодни цени, но илюзорното усещане за спестяване ви кара да харчите повече. Например, купувате твърде много или купувате неща само заради изгодни цени, а не защото наистина имате нужда от тях.

Феноменът Какебо - японският метод за спестяване!

Какебо е метод, създаден през 1904 г. от японския журналист Хани Мотоко. Буквално означава „счетоводна книга за домакинския бюдже...

2. Искате да бъдете прекалено пестеливи

Един от лошите финансови навици е да бъдете твърде пестеливи. За съжаление, понякога можете да изпаднете в крайно състояние на алчност. Да харчиш рационално и да спестяваш на практика не означава да си скелет

Неразумното спестяване на храна може да доведе до здравословни проблеми, а това може да доведе до по-големи финансови загуби. Струва си да спестите, но трябва да го направите разумно.

3. Вие правите импулсивно пазаруване 

Всеки от нас има ситуация, в която сме купили нещо твърде много или нещо, което дори не сме планирали - защото просто получихме възможност, защото просто ни хареса, защото имахме лошо ден и т. н.

Възможно ли е да си осигурим средства за ранно пенсиониране и как?

В тази статия ще ви говоря за моя план за ранно пенсиониране. В момента съм на 31, а целта ми е да се пенсионирам след 10, максимум 15 ...

Сега обаче знам, че това са само оправдания, така че сега се научих да планирам по-добре разходите и покупките и най-важното – наясно съм, че може да е временна прищявка, а не реална нужда.

4. Спестяваш, значи се лишаваш от удоволствие 

Когато става дума за спестяване, не е така, че трябва да се откажеш от всичко. Всеки обича да се наслаждава на някакво удоволствие, за това живееш. Още повече - не е препоръчително да се обричате на аскетизъм. Факт e, че трябва да придобиете навици да планирате и контролирате разходите. Това обаче не означава, че нямаме право на нищо от живота. Подобен подход може само да ви накара бързо да се почувствате обезкуражени и дори уморени от мисълта за самоналожена необходимост от спестяване.

Съгласни ли сте с нас, че горните навици затрудняват спестяването?

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com