Защо не трябва да спите с краката до вратата и още 5 забрани за спане

1074
Защо не трябва да спите с краката до вратата и още 5 забрани за спане
Снимка: Claudio_Scott / Pixabay

Много от тези неща са просто суеверия. Но някои от тях имат съвсем научна основа. Какви са плановете ви за уикенда? Ако ще излизате навън, ще ходите на кино, ще гостувате или ще се срещате с приятели, завиждаме ви от сърце. Защото много хора по това време искат само да спят след тежкия работен ден. В това няма нищо лошо, но трябва да го направите както трябва, като спазвате някои правила.

Не трябва да спите с краката си до вратата

Фън шуй наистина не съветва да правите това. Смята се, че енергията, която циркулира в човешкото тяло, лесно се измъква през вратата, докато спим. А скандинавците и славяните са смятали вратите за портали към друг свят. В съня си душата може да излезе през вратата, да се изгуби и да не намери пътя обратно.

Освен това вратата отваря портал към тъмния свят, откъдето могат да дойдат зли същности и да завладеят душата на спящия. Първият признак, че през нощта ви притесняват точно тези същности - кошмарни сънища, винаги се събуждате, а на сутринта се чувствате разбити.

Психолозите твърдят, че много хора предпочитат да държат вратата постоянно пред погледа си, дори в съня си. Това ви позволява да се чувствате по-комфортно - с крака във вратата.

А според народното суеверие мъртвите се изнасят през вратата с краката си. А да спите в това положение означава да поканите смъртта. Единствената причина обаче да преместите леглото така, че да спите с глава към вратата, е собственото ви удобство.

Защо не трябва да спите с крака до вратата: Как се тълкува поличбата от различните народи?

Не бива да спите пред огледало

Не е препоръчително да се окачват огледала в спалнята: смята се, че спящият човек не трябва да се отразява в огледалото, иначе ще има неприятности. Това може да се отрази негативно на семейните отношения. Ако сутрин трябва да погледнете отражението си, окачете огледало в гардероба (от вътрешната страна на вратата), така ще можете да спазите правилата и да удовлетворите желанията си.

Не можете да поставяте стайни растения в спалнята

Това е вярно. През деня цветята работят в наша полза: те произвеждат кислород, почистват въздуха. Вечер, когато няма слънчева светлина, растенията дишат също като нас, като консумират ценния кислород. Така че или отворете прозореца, или цветята ще трябва да бъдат преместени навън. Между другото, не дръжте букети и в спалнята. Заради силния аромат рискувате да получите главоболие и да не заспите достатъчно.

Не трябва да спите с глава към прозореца

Това суеверие израства от същото място, откъдето и знамението за вратите. Ако краката са към вратата, то логично главата ще е към прозореца! Единственият реален риск обаче, който рискувате, заспивайки с глава към прозореца, е да замръзнете заради течението, а фъншуй препоръчва просто да не поставяте леглото си на линията легло-прозорец.

Не можете да спите с включена светлина

Това изобщо не е суеверие. Това е медицински факт: трябва да спите в пълна тъмнина. Ако в стаята има източник на светлина или спалнята е осветена от улични лампи, производството на мелатонин, хормона на съня, в организма се нарушава. Това ни кара да се чувстваме уморени и разбити през деня. И дори започваме да ядем повече, за да помогнем на организма да се справи със стреса.

Защо не трябва да се спи с крака към вратата? - СУЕВЕРИЯ

Не е правилно да спите с дрехите си

И това твърдение има много научна обосновка. На първо място, когато спим голи, хормонът мелатонинът се произвежда по-добре: той помага за запазване на младостта, намалява хормона на стреса кортизол, подобрява външния вид на кожата и косата. Освен това сънят става по-дълбок, а мъжете, които предпочитат да ходят без дрехи, имат по-добро качество на спермата.

Теория за големия взрив

Високопоставеният всезнайко Шелдън от телевизионния сериал също има мнение по въпроса. Той обяснява на Пени, че леглото винаги трябва да е ориентирано с таблата към вратата. Това бил начинът, по който хората се предпазвали от разбойници и хищници: ако се опитат да хванат човек за краката и да го издърпат от леглото, той ще се събуди и ще може да отблъсне нападателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com