Защо печеният лук е по-полезен от суровия

15958
Защо печеният лук е по-полезен от суровия
Снимка: iStock

Лукът е един от основните продукти против настинка и грип, за укрепване на имунитета и добавка към почти всяко основно ястие, супа или салата. Може да го хапнете суров, може да го приготвите и печен. Неговите полезни свойства не се поставят под въпрос, тъй като са успешно доказани във времето. Все пак, специалисти твърдят, че е по-добре да консумирате лука печен, защото тогава бил още по-важен за организма. Така че се абстрахирайте от вкуса, който имате след като го хапнете, защото това е наистина полезен продукт.

Може да добавите печен лук към пържоли или картофи, а защо не да го хапнете и самостоятелно по този начин. Той е и много вкусен, приготвен така.

Храните, които трябва да ядете само и единствено сурови

   Всички естествени хранителни продукти притежават своите специфични полезни свойства и вещества, които организма ни приема ...

Едно от основните предимства на печения лук е, че няма толкова силно изразен вкус като суровия. Пак е апетитен, но усещането в устата отминава по-бързо. Освен това няма неприятна миризма. За да си го приготвите, трябва да го изпечете за около половин час на 100-150 градуса. За да се погрижите за здравето си, хапвайте половин средна глава печен лук сутрин на гладно и другата половина – няколко часа преди да си легнете вечерта. Ето защо печеният лук е толкова полезен.

Печеният лук е полезна храна за хора, страдащи от диабет, понеже регулира наличието на захар в кръвта. Това помага да поддържане на нормални процеси в организма. Хубаво е да се приема от хората, които имат проблеми със съсирването на кръвта. Специалистите препоръчва да се консумира лук под такава форма след прекаран инсулт или сърдечен удар. Той пречиства съдовете на сърцето и атеросклеротичните плаки.

Печеният лук бори мигрената и регулира нивото на кръвното налягане. Той може да ви помогне не само като храна. От него може да направите компреси. Нанесете слоеве от него върху рани, за да забързвате процеса на заздравяване.

Може да си направите компрес с печен лук, за да преборите хемороидите, но първо се консултирайте с лекар. Освен това той има и антибактериален ефект.

Кой не трябва да яде лук?

Ползите от консумацията на лук са известни от хилядолетия. На него се приписва дори способността да стимулира имунната система и да се ...

Ако се доверите на ползите от печения лук, със сигурност ще си спестите много проблеми и главоболия. Използвайте го като профилактична мярка срещу разни болежки и за укрепване на здравето на целия организъм. Както виждате, може да го консумирате и е много вкусен, а може да го ползвате и като компрес. Важно е лукът да е печен. Все пак не се отказвайте и от хапването му под сурова форма, тя също е полезна. Има ли лук у дома, значи ще бъдете здрави!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com