Защо се чувстваме неудобно у дома и какво трябва да се направи, за да си осигурим комфорт?

1276
Защо се чувстваме неудобно у дома и какво трябва да се направи, за да си осигурим комфорт?
Снимка: iStock/Guliver

Когато човек се чувства неудобно в собствената си къща, това е много лошо. Експертите споделиха какво може да причини дискомфорт в къщи, както и как може да се коригира тази ситуация.

Дискомфортът у дома не е случаен. Очевидно енергийните потоци, които изпълват дома ви, са станали по-малко благоприятни. Поради това вашата собствена енергия страда и работата на чакрите се влошава.

1. Боклуци и мръсотия

Ако не почистите къщата, рано или късно усещането за комфорт определено ще изчезне. Опитайте се винаги да поддържате ред в дома си. Потоците от енергия Чи, които влизат в къщата ни отвън, не могат циркулират нормално през нея, когато в нея цари хаос. Опитайте се да отделите поне малко време за почистване, за да запазите минимален комфорт.

За да направите това, можете да отделите не цял ден, както правят много хора, но да подреждате по малко през делничните дни. Например, можете да отделите двадесет минути на ден след работа, за да почистите една стая или да направите част от това, което сте планирали за седмицата.

Видове мощна енергия, които притежаваме

2. Стари вещи

Изобилието от стари, ненужни, счупени вещи е една от причините да не е много приятно да сте вкъщи. Ненужният боклук или изобилието от стари, но необходими неща могат да доведат до влошаване на настроението на домакинството. Старите неща могат да излъчват отрицателна енергия или да блокират потока на положителните вълни.

Ако имате нещо, което може да наруши положителните потоци, по-добре е да поставите тези неща в килера. Ако нямате килер, тогава можете да опитате да поставите нещата на определено тъмно място, където рядко гледате. Така можете да върнете комфорта в дома.

3. Лоша светлина

Лошото осветление значително влошава настроението ни и ни пречи да се насладим максимално на престоя си в къщи. Освен това, слабата светлина може да доведе до повишено производство на мелатонин в тялото, вещество, което провокира сънливост и като цяло казва на тялото, че е време за сън. В резултат на това се оказва, че у дома човек губи сила, има странно чувство, че нещо не е наред.

Най-лесният начин да разрешите този проблем е да поставите по-мощни крушки или да добавите източници на светлина в дома. Така че сънливостта ще изчезне и на нейно място ще дойде веселие и позитив.

Енергия на неуспехите: Как да почистите дома от неприятности и лош късмет

4. Разместени мебели

Според Фън Шуй центърът на стаята винаги трябва да е свободен. Енергията Чи протича през центъра – от прозореца до вратата. Опитайте се да не поставяте мебели на пътя на тези потоци. Ако нарушите това просто правило, първо в тази стая, а след това в целия апартамент или къща, няма да е много приятно да стоите.

Неправилно подредените мебели могат да причинят проблеми в любовта, в общуването с роднините, което от своя страна води до усещане за напрежение в дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com