Защо всъщност не е на добре да оставяте дамска чанта на земята

12815
Защо всъщност не е на добре да оставяте дамска чанта на земята
Снимка: iStock

Има моменти, в които няма къде да оставим чантата си, било то, когато сме на гости на приятел, или дори у дома, но се приготвяме да излизаме. Тогава просто я оставяме на пода. И виждате учудената реакция на човека отсреща, защото чанта не се оставя на пода. Всъщност относно това поверие мненията са противоречиви. Някои смятат, че мястото на чантата е точно на земята, защото парите са низша енергия, принадлежаща на Дявола и те ще дойдат, ако чантата е близо до нея. Според други хора чанта на пода е на безпаричие.

Смята се, че ако отидете на гости, не бива да оставяте чантата си на пода, защото това ще донесе безпаричие на собственика на дома. Това се обяснява с твърдението, че парите искат да усещат уважение към себе си. Захвърлянето на чантата на пода изобщо не е показване на такова.

Колко тежи раницата на първолака?

Пълната с учебници и тетрадки раница на първолака ще тежи пет-шест килограма тази година. Това съобщава „Телеграф“, позовав...

Според друго поверие от миналото, подът се мете всеки пък, щом в дома се появи неканен гост. Когато поставите чантата на земята, тя обирала цялата лоша енергия. Ако пък я оставите на пода в друг дом и после пренесете във вашия, всичко негативно може да се прехвърли у вас.

За да се противодейства на това, може да поставите амулет за щастие под формата на буркан в дома си, който да не позволява на негативната енергия да се настани в него. По нашите ширини, ако оставите чанта на пода, е знак за кражба на пари и ценни вещи. Обикновено, влизайки през входната врата на дома, някъде наблизо има шкафче или малка масичка, на която може да поставите чантата си.

Това суеверие е много развито в Латвия, където ако се постави чанта на пода е знак за безпаричие и фалит на собственика на къщата. Така че там хората избягват да оставят чантите си на пода.

Мнението относно това къде да поставите чантата си е различно. Общоприето е, че чантата не трябва да се оставя на пода, защото това е на финансови проблеми и безпаричие. Подът се смята за място, което привлича и събира отрицателна енергия, а като поставите чантата си там, тя може да се прехвърли върху нея. Така паричният поток към вас ще бъде прекъснат.

До 15 години затвор грозят мъж, опитал да открадне 1600 лв. от пенсионерка

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 42-годишен мъж, извършил грабеж от жена на 87 г. Той е предаден на съд за то...

Ако все пак се чудите къде да поставяте чантата си, сложете малка масичка близо до входната врата, за да ви бъде удобно да оставяте чантата и другия си багаж, докато се обуете и облечете. Може да носите и чанта с дълга дръжка, която да не се налага да оставяте никъде, а просто да си стои върху вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...