Здрава и бляскава кожа – рецепти със зехтин и рициново масло

19726
Здрава и бляскава кожа – рецепти със зехтин и рициново масло
Снимка: https://pixabay.com

Домашните маски за лице, коса, тяло и др. са все още на мода и голяма част от дамите залагат на тях. С натуралните съставки се постигат наистина добри резултати, дори и по-бавно. Зехтинът и рициновото масло имат наистина ефективни свойства и са неизменни компоненти от редица домашни маски за коса. Те могат да се използват както отделно, така и в чудесни комбинации. Днес ще ви представим няколко рецепти с тези компоненти за здрава и бляскава коса. Нека ги видим:

Зехтин

Сбогувайте се с мазната кожа, с тези домашни маски за лице!

Мазната кожа може да бъде изключително мъчение, досадно и упорито, което да ни притеснява и ограничава от много неща. Но тя лесно може...

Зехтинът освен за подправяне на салатки и ястия, е полезен и за нашата коса. Той е по-подходящ за сух скалп, тъй като омазнява косата допълнително, но пък значително я заздравява и прави косъма блестящ. Преварете 100 мл зехтин и го намажете върху скалпа и по дължината. Увийте с кърпа косата си и постойте така поне 30 минути, а ако е възможно – и по-дълго. След това измийте косата си с шампоан, а останалия зехтин съхранявайте в хладилник до следващата терапия. Разделете 100-те мл за няколко маски.

Рициново масло

100% чисто студено пресовано рициново масло действа в дълбочина и благоприятно на косата ви, като я подхранва и освежава. Намажете скалпа и косата си с него, увийте с кърпа и пренощувайте по този начин. На сутринта измийте добре косата си, тъй като маслото я кара да изглежда по-мазна.

Комбинация

Рецепти за есенна маска с тиква за блестяща кожа

И ето, че отново дойде сезонът на така любимата тиква. Нейната употреба е обширна, освен като компонент и основна съставка за редица яс...

Тези два компонента действат добре и сами по себе си, но в комбинация и с други продукти са още по-ефективни и резултатите са налице за по-кратък период от време. За максимална полза, хидратиране, заздравяване и подхранване на косъма, направете маска от няколко продукта:

Маска за коса от зехтин и рициново масло

Най-класическото приготвяне на тази маска е чрез смесването на 1 супена лъжица зехтин и същото количество рициново масло. Ако косата ви е прекалено гъста, използвайте и малко повече количество. Нанесете върху скалпа и по дължината на косата си, може да увиете с кърпа и да престоите поне 30 минути с маската. Преди измиването на косата е препоръчително да избършете косата си с кухненска хартия, за да редуцирате омазняването. За оптимални резултати правете маската си веднъж седмично.

Към тези две съставки може да добавите и различни видове етерични масла спрямо нуждите и предпочитанията ви – кокосово масло, масло от жожоба, масло от чаено дърво и др. Отделяйте достатъчно време за престояване с маската и измивайте косата си обилно след това. Веднага ще забележите бляскавите резултати. Косата ви ще бъдя здрава и сияйна!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com