Здравословните храни, от които НЯМА да отслабнете

2739
Здравословните храни, от които НЯМА да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver

Хората, които са опитват да отслабнат, често се ограничават от сладко или пък от други изкушения. Истината е, че сред полезните храни също има такива, които е по-добре да не консумирате, ако решите да отслабнете. Причините за тях са много и ще ги посочим за всяка една от тях в следващите редове.

Мюсли

Храните, които ви карат да се чувствате уморени

Оказва се, че храната може да бъде не само източник на енергия, но и причина за появата на чувство за умора. Диетолози назоваха храните...

Много хора си мислят, че като хапват мюсли, ще отслабнат. В една порция обаче от тези, които имат парченца плодове и други видове добавки, се съдържат между 200 и 300 калории, 12-13 грама чисти захари, 15 грама мазнини и 40 грама въглехидрати. Сами можете да си направите извода, че мюслито, колкото и да ни се струва здравословно и добро за диета, не е най-добрият избор.

Безалкохолни коктейли

Махате алкохола и си мислите, че това достатъчно. Да, вярно е, че той добавя допълнително излишни калории, но в този вид коктейли също ги има. Те се съдържат в плодовете, захарните сиропи и различни оцветители, които се добавят за по-атрактивен вид.

Смутита

Да, ако си ги правите вкъщи и можете да контролирате количеството калории, които слагате. Обаче ако си взимате готови смутита, там няма как да знаете какви плодове са сложили и какво точно има. Не знаете и дали не са добавени различни подсладители и други добавки, за да изглежда още по-атрактивно. Всичко това добавя допълнителни и излишни калории.

Тези храни НИКОГА не се ядат на гладно

В забързания начин на живот, който водим, пропускането на закуската е често срещан навик. Обикновено на гладно консумираме кафе и безал...

Овесени мъфини

На пръв поглед изглежда чудесна идея да си направите мъфини от овесено брашно или някое друго, което е алтернатива на бялото и не добавя толкова калории. Истината е, че в подобни готови мъфини се добавят растителни мазнини, които са вредни за здравето ни. Затова, ако сте решили да хапвате подобно нещо, то си го правете у дома.

Зеленчуков чипс

Не всичко зеленчуково е полезно. Не позволявайте на различни маркетингови реклами да ви измамят. Много храни, които са назовавани като такива, не са. Това важи с пълна сила за тези, които са предварително приготвени в търговската мрежа. За предпочитане е да хапвате пресни зеленчуци, които не са минали през обработка и допълнително овкусяване.

Вода от алое вера

Ето как можем да отслабваме, докато спим

Съществуват начини да се отслабва по време на сън. Според експерти това е напълно реално, тъй като организмът продължава да изразходва ...

Водата от алое вера или такава с добавена се рекламира масово, както и кокосовата вода. Тя се представя като изключително полезна за отслабването и с нея можете да имате добри резултати. Бутилираната подобна вода обаче има допълнителни овкусители и подсладители. Това ви добавя допълнителни калории, които полепват по фигурата ни. Най-добре е да си добавяте сами алое вера в питейната си вода, за да сте напълно сигурни, че е чиста алое, а не добавена с различни други вещества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com