Зимен декор на апартамент: 5 начина да добавите топлина и комфорт в дома

9483
Зимен декор на апартамент: 5 начина да добавите топлина и комфорт в дома
Снимка: iStock

Поддържането на топлина в къщата е задача, която обикновено решаваме с помощта на висококачествена дограма, добро отопление, топъл под и други радости на цивилизацията. Но не е тайна, че физическото усещане за комфорт се поддържа и визуално. Има доказан начин да направите атмосферата във вашия апартамент по-топла и комфортна - с помощта на зимния дизайн.

1. Интериорен стил

Еко стил, използващ дървени мебели, материали от естествени тъкани - лен, чул, естествен памук, вълна, естествени аксесоари - ще донесе усещане за топлина и спокойствие в къщата.

Селският стил също е близък до еко-тенденциите - масивни мебели в античен стил, всякакви декорации под формата на плетени или бродирани салфетки, покривки и др.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

2. Цвят

Това е най-лесният начин да промените атмосферата в дома си. Можете да промените цветовата схема, като просто актуализирате мебелната тапицерия, завесите и текстила.:

• оранжевото ще ви даде усещане за топлина, радост, ще повдигне настроението ви и ще повиши тонуса ви. Този нюанс изглежда особено добре в комбинация с бяло.

• жълто - слънчево, затоплящо, стимулиращо умствена и физическа активност. За зимен интериор трябва да изберете топъл, неясен, спокоен тон, по-близо до пясъка;

• синьо. В класическата версия се счита за студено, но има нюанси, които визуално „затоплят“ и успокояват - ако е синьо с добавяне на сиво, зелено или червено.

• червеното също е топъл цвят, но в случая с този цвят е важно да не прекалявате. В интериора е по-добре да се ограничите до няколко аксесоара в приглушено червено или бордо цветове, например възглавници;

• кафявото е шампион за затопляне на атмосферата в помещението. Неговият близък роднина - теракота - върви добре със същата топла маслина.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

3. Материали

За да създадете топла и уютна атмосфера, синтетичните материали, пластмасата, стъклото и сребристият метал са напълно неподходящи. Но естественото дърво, камъкът и коркът са идеални. Материалът, от който е направена подовата настилка, е много важен, особено ако е обичайно да ходите боси в къщата. Вълнените килими и тъканите рогозки ще донесат радост и топлина на уморените крака. Други „зимни“ материали са трикотаж, велур, кадифе.

4. Аксесоари

Правилно подбраните аксесоари могат да разпръснат облаците на зимната депресия. Само няколко неща са достатъчни, за да промените напълно атмосферата в къщата. Така например електрическата камина веднага ще внесе дъха на Коледа и зимна приказка в дома ви. Тя не само затопля, но и изпълва стаята с невероятен комфорт. Добавете плетени елементи към интериора - това могат да бъдат одеяла, стенни пана, ръчно плетени килими, домашно направени играчки.

Не забравяйте за топлите аромати - ванилия, канела, джинджифил, кафе, иланг-иланг, какао, кедър, сандалово дърво, праскова, мускус, ирис.

5. Светлина

Трябва също да е „зима“. Сменете всички крушки в къщата от студена на топла светлина. Опитайте се да поставите локално осветление, където е възможно. Използвайте подови лампи, аплици, прожектори вместо горни лампи. Не чакайте новогодишните празници, за да украсите дома си с електрически лампички – оставете ги да мигат през цялата зима и да ви дадат усещане за празник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com