Змийско гнездо: Какво да правите, ако колеги разпространят клюки за вас?

2888
Змийско гнездо: Какво да правите, ако колеги разпространят клюки за вас?
Снимка: iStock/Guliver

"Аз съм героят на слуховете"

Ако попитате който и да е специалист по комуникациите как да се държите, когато хората клюкарстват за вас, първият отговор ще бъде да игнорирате. Определено не си струва да се участва в такива дискусии, но въпреки очевидността на този факт, хората често несъзнателно се включват в процеса в опит да се защитят.

Какво да правя? Най-простият вариант е следният: ако чуете, че ви обсъждат, не реагирайте. Не подкрепяйте разговора по никакъв начин, игнорирайте го, без да слушате или да се обръщате към високоговорителите. По този начин можете да контролирате нивото на клюки около вас.

5-те най-лоши типа колеги - как да се справите с тях?

Време за съзнателна борба

За да избегнете клюки, важно е първоначално да разкажете положителна информация за себе си, да предложите интересни идеи за обсъждане, да не споделяте негативни новини и особено да не излъчвате такива, които могат да предизвикат негативни реакции у хората.

Така за сравнително кратко време ще започнете да се свързвате с екипа като източник на позитивизъм и да предизвиквате приятни емоции сред колегите си. Но ако вече е възникнал конфликт, тогава клюкарят може да стане съюзник - това е друга възможност за разрешаване на настоящата ситуация.

Ако искате да влезете в директен диалог и не искате да игнорирате ситуацията, тогава го направете правилно. Като начало, спокойно и учтиво кажете на човека, че сте готови да обсъдите конфликта, да чуете мнението му и да разрешите проблема.

Всичко е въпрос на репутация

Никога не приемайте клюките лично. Факт е, че много спекулации и дискусии са оформени от личните обстоятелства на говорещия. Често клюките може да нямат нищо общо с вас, просто човек се опитва да изрази натрупаната негативност в тази форма.

Съвет: когато общувате с клюкар, важно е да не разчитате на емоции, а на неоспорими факти! Не се страхувайте да задавате изясняващи въпроси, за да разберете по-добре  конфликта и впоследствие да аргументирате позицията си.

Успешни тактики за работа с трудни колеги

„Нещастни“ клюки

Не забравяйте един прост факт: хората клюкарстват, защото се чувстват самотни, нямат самочувствие или се чувстват неудовлетворени от живота. По този начин те често просто искат да привлекат внимание, да бъдат в центъра на събитията и да имат свой собствен „пакет“ под формата на колектив.

Човекът, разпространяващ слухове, трябва да придобие поне някаква значимост и разбира, че когато обсъжда други хора, колегите му влизат в диалог с него и се интересуват от неговото мнение. В този случай е по-добре просто да съчувствате и да приемете факта, че може би има някои негативни аспекти в живота или миналото му, които го карат да се държи по този начин.

Опитайте се да гледате на човек със състрадание, защото този, който проявява мъдрост, задава ритъма. Ако започнете да забелязвате положителните му качества, оценявате в какво е добър, тогава отношението му към вас постепенно ще се промени и желанието да разпространявате клюки ще изчезне.

В резултат на това ще можете да повлияете на неговата стратегия на поведение и да зададете нов ритъм на връзката ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com