Знаете ли, че сутиенът и пантофите имат срок на годност!? И 8 други неочаквани неща…

2611
Знаете ли, че сутиенът и пантофите имат срок на годност!? И 8 други неочаквани неща…
Снимка: fsHH / Pixabay

Знаете ли, че сутиенът и пантофите имат срок на годност? Възможно е да имате много продукти вкъщи (в кухнята, в банята, в килера, в аптечката...), които са с изтекъл срок на годност с месеци или дори години. Разберете кои неща трябва да смените възможно най-скоро.

За разлика от храната, продуктът с изтекъл срок на годност обикновено не е вреден, но това, което може да се случи, е да загуби своята ефективност. Такъв е случаят с пантофите и сутиена.

Ето списък с предмети от ежедневието, за които вероятно не сте знаели, че имат срок на годност.

1. Слънцезащитен крем

Повечето слънцезащитни кремове губят своята ефективност след 3 години. Тъй като е нормално да купувате крем и да не го използвате напълно през лятото, преди да го използвате повторно година по-късно, погледнете срока му на годност. Ако няма дата, опитайте се да си спомните кога сте го купили или просто вземете нов.

Птица открадна сутиен, но реши, че не ѝ става и го остави (ВИДЕО)

Индийска птица-носорог отмъкна в Сингапур сутиен от простора на балкон, съобщава AsiaOne. Живеещи в апартамента, където се е случил ин...

2. Четка за зъби

Подобно на други продукти в този списък, използването на четка за зъби с изтекъл срок на годност е контрапродуктивно, защото е загубила ефективността си при почистването на зъбите.

Срокът на четката за зъби е 3-4 месеца. След това време (и особено ако забележите износване на четката) е време да закупите нова.

3. Чаени пакетчета

Ако от време на време пиете чай или други инфузии, може да имате повече торбички от обикновено. Не е вредно да се пие чай с изтекъл срок на годност, но след 2 години той губи голяма част от качествата и ползите си. Един от начините да удължите срока на годност е да поставите торбичките в хладилника.

10 храни, които не трябва да съхранявате дълго

Дори и най-полезният продукт може да се превърне в отрова, ако срокът му на годност е изтекъл. Следователно не всичко за готвене може д...

4. Хавлия за баня

Ако ползвате хавлията за баня от дълго, помиришете я, преди да я използвате. Ако мирише на мухъл или ако от известно време забелязвате, че има проблеми с абсорбирането на вода, е време да го оттеглите. Срокът на годност на кърпата за баня обикновено е 2 години.

5. Слънчеви очила

Вземете нови очила, ако забележите дискомфорт в очите или че ви предпазват все по-малко. Важно е да не пренебрегвате нито един знак в това отношение, тъй като неефективните слънчеви очила няма да могат да ви предпазят от ултравиолетови лъчи, възможни причинители на рак или катаракта.

6. Разклонители или удължители

Трайността на туршиите е точно толкова

Трайността на туршиите е пряко обвързана с качеството на продуктите, които сме използвали за направата им, чистотата на съдовете и тяхн...

Колкото повече използвате разклонител, толкова по-малко ефективен е той да абсорбира електричеството и толкова по-вероятно е да се появи дефект (или да изразходвате повече енергия, отколкото трябва). Срокът на тяхната гаранция е добра индикация кога би било време да се направи замяна.

7. Възглавници

Възглавниците абсорбират мъртвата кожа или омазняването по тялото. Така че дори и да следвате препоръките, триковете или съветите за пране на възглавницата, тези елементи с времето ще нарушат нейното качество. Ако възглавницата е загубила консистенция или започне да мирише лошо, време е да я смените.

 8. Лекарства

Ако имате добро здраве и приемате лекарствата рядко, тогава е възможно, ако отворите аптечката, да се натъкнете на шишенца и кутии, които са вътре от години. Обърнете внимание на сроковете им на годност. Не само, че може да бъде опасно да приемате лекарство с изтекъл срок на годност, но може и да не е ефективно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com