Знаете ли коя е столицата на Кения

12855
Знаете ли коя е столицата на Кения
Снимка: Южна Африка

Кения, земята на красивите езера и дивите национални паркове, върви ръка за ръка със столицата си - Найроби. Всички, които обичат дивата африканска природа и сафарито, знаят, че Найроби е нещо повече от просто град. Тя е световната столица на сафарито, изпълнена с богатство от природни красоти и диви животни.

Знаете ли коя е столицата на Южна Корея

Как Найроби се превръща в столица?

Създадена преди малко повече от 100 години от британците, Найроби е град, който се издига бързо от междинна спирка на железопътната линия до мегаполис и столица. През 1907 г., той става административен център на Британска Източна Африка, а след 1963 г. е избран за столица на свободната Кенийска република. Днес Найроби е съчетание от съвременни инфраструктури, финансови и политически центрове.

Найроби - „Мястото на хладните води"

Името Найроби идва от масайската фраза „Enkare Nyirobi”, което преведено означава „мястото на хладните води”. След години история и развитие, градът е запазил част от този естествен характер. Днес, Найроби е наричан и „Зеленият град на слънцето”, като красивата природа и зеленината около него го правят уникален в светлината на африканските мегаполиси.

Много хора бъркат столицата на Монако - ето коя е тя!

Градски и природни удоволствия

Найроби е мястото, където градският живот се преплита с дивата природа. Градът е поставен само на 138 км южно от Екватора, което го прави най-гъсто населеният град в Източна Африка. В същото време, Найроби предлага уникални възможности за сафари, което е известно като дивото пътешествие в Африка.

Найроби

Туристическите изживявания в Найроби

Градът привлича туристи с разнообразието си от хотели и паркове, предоставяйки перфектна инфраструктура за този вид приключение. От богатите колониалисти до ловците на вълнуващи кадри в дивата природа, Найроби е истиско туристическо съкровище. Сафари походите, които се организират всеки ден, предоставят възможност на посетителите да се потопят в света на африканската дивота.

Знаете ли коя е столицата на Южна Корея

Лангата, известна също като Giraffe Center, е мястото, където туристите могат да се сближат с жирафите, да ги хранят и дори да почувстват колко са мили тези величествени създания. Паркът Ухуру (Свобода) съчетава градски удобства с открити пространства за разходки и обществени събития.

Завършвайки пътешествието си из Найроби, разбираме, че той е град, който съчетава съвременния си облик с дивата природа на Африка. Найроби не е просто столица на Кения, а световен център на сафарито и красиво сливане на различни светове. Този град е неизбежна дестинация за всеки, който иска да се потопи в магията на африканската природа и култура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com