Знаете ли колко струва най-скъпата къща на света?

11203
Знаете ли колко струва най-скъпата къща на света?
Снимка: Bulgarian Properties

Най-скъпата къща в света е построена в Америка.

Кой иска да купи най-скъпата вила за $500 000 000?

След Голямата рецесия пазарът на луксозни жилища в Лос Анджелис не само се възстановява, но и се превръща в един от истинските гиганти на луксозните недвижими имоти в света.

Днес броят на жилищата на стойност над 30 милиона долара остава на заден план, а вилите с девет нули вече не са единични имоти. Експлозията на строителството на мега имения породи уникална по рода си жилищна надпревара към върха, където предприемачи, архитекти и дизайнери продължават да разширяват границите на разумното до нови крайности по отношение на размер, удобства и цена.

В момента най-скъпият дом за продажба в САЩ е 38 000 кв. фута Строителството на къщата отнема седем години и е поръчано от Нил Ниами, ексцентричен милионер, който споделя тайните на къщата. Самият Нил Ниами вече има над 23 мегадома, построени през последните 16 години, повечето от които вече е продал на пазара. Негови клиенти, а по-късно и купувачи, са филмови звезди и хора от музикалната индустрия.

"Вълшебната планинска къща" - един магически хотел в Чили

Официалното име на най-новата и най-скъпа къща в света на стойност 500 000 000 долара е „The One“, въпреки че е известна още като Giga-Mansion заради зашеметяващите си 100 000 квадратни фута. За да сбъдне мега мечтата си, Ниами наема архитекта Пол Макклийн, с когото е работил по почти всички свои скорошни проекти. „Тези проекти са предназначени да пренесат всичко, което ще намерите в града, във вашия дом: ресторантска кухня, салони за красота, киносалони, спа центрове с парни бани, сауни, хамами, солни стаи и много странности за дома. " На въпроса кому е нужно? Той просто отговаря - "На никой, но е готино."

Кой може да си позволи да купи тази къща?

Според американски експерти по недвижими имоти в момента в офшорните зони има много пари, чиито собственици търсят сигурно убежище. Закупуването на такъв мега дом е начин да спестите тези средства. Това положително мнение споделя и самият Нийл Ниами, който заявява – „Има много хора с много пари – те искат нещо, което никой друг не може да има, и точно това ги устройва.“ Въпреки че има противоположно мнение, че в ценовия диапазон от $100+ милиона се строят повече жилища, отколкото има купувачи, които могат да си го позволят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com