X
 
 

Баща и син от Добрич, пазарували с чужди карти, получиха условни присъди

5528 0
Баща и син от Добрич, пазарували с чужди карти, получиха условни присъди
Снимка: Pixabay
Двама младежи от Добрич и София, както и бащата на добричлията са с условни присъди от Окръжен съд – Добрич заради неправомерно използване на данни от банкови карти на чужденци. Използвайки номерата на банкови карти, издадени на титуляри от САЩ и Канада, двете момчета плащали закупени от сайт за електронна търговия преносими компютри, часовници, смартфон и други стоки. В периода септември – октомври 2013 г. столичанинът направил поръчки за 3356 лв., а младежът от Добрич – 2455 лв. По това време те са били съответно на 16 и 18 години.

Освен това добричлията е предоставил на неустановено лице информация за номерата на 34 банкови карти и данни за притежателите им. Наказанието му е 2 години лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание и глоба от 4800 лв. Баща му е осъден на година и шест месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 3000 лв., тъй като е знаел за престъпното деяние на сина си и дори му е предоставил данните от свои банкови сметки, по които били преведени 943 лв. от отказани поръчки. Тази сума сега 53-годишният мъж ще трябва да даде в полза на държавата.

Делото срещу бащата и сина е гледано задочно, тъй като двамата са напуснали страната ни и защитата им е поел служебен адвокат. Столичанинът се яви пред съда, но не се призна за виновен. Защитата му пледира за оправдателна присъда или за административно наказание.

Издадените присъди могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.    

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители