Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детският фестивал "Пясъчни творения" в Балчик ще се проведе на 6 юли

14 юни 2024, 11:00 часа • 816 прочитания

На 6 юли 2024 г. (събота) на плаж "Двореца" между красивите морски вълни на град Балчик и "Двореца" - в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения”, съобщи неговият създател и организатор Мартин Кръстев.

Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни от пясък и с дарове на морето, а жури от професионалисти в сферата на културата и изкуството ще определи носителите на специалните награди. Тазгодишното издание на "Пясъчни творения", който се провежда под егидата на Държавен културен институт "Културен център "Двореца", се посвещава на стогодишнината от създаването на Двореца, която ще бъде отбелязана със специална изненада за участниците.

"Това, с което фестивал "Пясъчни творения" се отличава, е идеята той да бъде без такса за участие, да насърчи децата към изкуството и да остави прекрасен спомен от летния сезон и от град Балчик. Това е празник, в който всички получават медали и грамоти, както и почерпка със сладолед. Защото си струва - няма по-хубаво нещо от щастливите детски усмивки!" – сподели Мартин Кръстев.

Още: Знаете ли какво е старото име на Балчик?

Снимка: Фестивал "Пясъчни творения"

За седемте издания (от 2016 до 2022 г. в Балчик и к.к "Албена") във фестивала са взели участие над 500 деца от цял свят. От 2019 година фестивал "Пясъчни творения" е включен в общонационалния културен календар на Министерството на културата, а през 2022 г. стана носител на първата специална награда за доброволческа мисия на Националното представителство на студентските съвети в инициативата "Мисия доброволец – (не)възможна", организирана от Министерство на младежта и спорта.

Регистрация и програма

Организаторите очакват всеки, който има желание, да се включи, като напомнят за носенето на кофички и лопатки. Заявки за участие във фестивала се приемат до 5 юли на уебсайта на фестивала или на телефон 0892474998.

При неблагоприятни метеорологични условия фестивалът ще се проведе на друга дата, посочена от организаторите.

Програма 6 юли (събота) 2024 г.:

Регистрация: 15:30 ч.

Време за творческа работа: 16:00 - 17:00 ч.

Награждаване: 18:00 ч.

За повече подробности може да посетите сайта на фестивала.

Още: Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес