X
 
 

Французинът, блудствал с българчета в Балчишко, отвлякъл дете в родината си

1597 0
Французинът, блудствал с българчета в Балчишко, отвлякъл дете в родината си
Снимка: Йорданка Калчева
Френският пенсионер Ерик Ж., който е извършил блудствени действия с три момиченца, е с криминалистическа регистрация в родината си за отвличане на малолетно дете и за подкуп на непълнолетно. Това съобщи наблюдаващият прокурор Свилена Костова от Окръжна прокуратура – Добрич. 63-годишният чужденец живее под наем в балчишкото село Царичино от юли 2018 г. без адресна регистрация. Там е извършено и престъплението с малолетните, които са от съседното село Кремена, е установила проверката. Две от децата са на 11 години, а едното – на 10. Първоначално Ерик се запознал с родственици на пострадалите деца, които му помагали в домакинството, а след това успял да спечели доверието на децата като им купувал подаръци, дрехи, ботуши.  

От дома му са иззети лаптоп и фотоапарат. Първоначално делото срещу него е за създаване и държане на порнографски материали, но след подаден сигнал от училището на момичетата за съмнения за блудствени действия, му е повдигнато обвинение за това деяние. Момичетата са братовчедки, дъщери на трима братя.

По данни на чужденеца преди да се пенсионира издавал фирмен вестник в Лион, а след като се развел със съпругата си, решил да живее в страна от Източна Европа и първоначално отседнал в хотел в Балчик. От държавното обвинение на България са отправили запитване до властите във Франция за проверка на данните. Предстои да бъдат проверени и действията му в нашата страна, както и дали има и други негови жертви.

Първоначалното задържане на Ерик Ж. от 24 часа е удължено на 72 часа. Ако бъде доказана вината му, го очаква присъда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители