Започна ремонтът на улиците в Добрич

7733
Започна ремонтът на улиците в Добрич

Започнало е изкърпването на дупки по пътното платно в Добрич. Това съобщи арх. Пламен Ганчев, зам.-кмет „Устройство на територията”, предаде агенция „Фокус”. Въпреки неблагосклонността на времето откъм метеорологични условия, активната работа е в ход.

В рамките на предвидените средства се работи с една група по две направления – булевардите „Добричка епопея” и „3-ти март”. Само през миналата седмица са изкърпени около 750 кв. метра. От тази седмица вече работят още два екипа, за да се обхване по-голяма територия за изкърпване, съобщи арх. Ганчев. Единият екип е в ЖК „Дружба”, другият – в ЖК „Запад”, по ул. „Хан Тервел” и всички прилежащи.

Няма опасни язовири в Добричко

В област Добрич няма опасни язовири, но поради липса на средства и кадри, общините не сключват договори за безопасна експлоатация на ...

Общинското дружество „Комунал ефект” в същото време ремонтира пешеходната зона. Основно се ремонтират бетонови ивици, които са силно амортизирани, подменят се също плочи в рамките на допустимия минимум, там, където е необходимо. През изминалите дни са ремонтирани около 150 кв. метра. бетонови ивици.

Продължава косене на тревните площи в града от екипи на общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”. Арх. Ганчев посочи, че за съжаление ресурсът за тази дейност е ограничен. Екипи на смяна работят с девет машини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com