17-метрова бутилка Kamenitza предизвиква фотографските умения на феновете

19904
17-метрова бутилка Kamenitza предизвиква фотографските умения на феновете

Огромен макет на бутилка Kamenitza привлича вниманието на столичани и гостите на София по „Цариградско шосе”. Размерът й е цели 17 м. и се издига на повече от 60 метра височина.

Преди да стане част от атмосферата на София, изработката на бутилката отне близо пет месеца, а монтажът й продължи четири дни. Специална мултимедия прави огромния макет на Каменица част и от нощния пейзаж на столицата.

"Каменица" пионер с Фреш Грейпфрут

В началото на активния летен сезон „Каменица” АД пусна нов продукт – Каменица Фреш Грейпфрут. Нововъведението вече е ...


От началото на ноември инсталацията ще се превърне и във фотографско предизвикателство. Тогава ще стартира онлайн конкурс за най-оригинална снимка. Той ще се проведе на страницата на Kamenitza във Facebook. Задачата на всички изкушени да участват в него е да заснемат огромната бутилка в интересна перспектива. Предварителни експерименти показват, че снимка на мащабния проект може да бъде възпроизведена например като стандартна бутилка Kamenitza или пък да изглежда поставена в рамка. Този метод на снимане всъщност е т.нар. „принудена перспектива”, която представлява снимане на далечни и мащабни обекти от подходящ ъгъл, така че те да изглеждат забавно и по този начин дава възможност на хората да използват въображението си.

В конкурса могат да участват всички желаещи на възраст над 18 г., провокирани да тестват творческото си мислене. Участниците ще трябва да публикуват снимката си в специално разработена Facebook апликация. Авторът на най-интересното предложение  ще получи награда. След края на конкурса всички останали снимки ще останат в нова галерия на официалната страница на Kamenitza във Facebook.

Мащабът на бутилката Kamenitza е наистина впечатляващ – 17-метровата й височина може да се сравни с тази на 7-етажна сграда, на американската космическа совалка Дискавъри или пък на поставени една върху друга 68 стандартни бутилки Kamenitza 1881, а вместимостта й е колкото на половин милион стандартни стъклени бутилки Kamenitza. За поставянето на макета са използвани високотонажни кранове с широк обсег на стрелите, които се използват за височинни ремонти и пренос на плавателни съдове.

Стоичков пръв вдигна трофея на десетото юбилейно издание Каменица ФЕНкупа

С официална церемония днес в София беше даден старт на десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа – най-големият турнир по фут...

Мащабният проект е поредната иновативна идея, реализирана от първата бира на България, и част от цялостната й политика на иновации. През 2011 г. марката беше една от първите, която използва 3D mapping технологията, с който компанията отбеляза своя юбилей и представи новата си стъклена бутилка.

"През последните години, когато говорим за външна реклама, единствените граници,  които си поставяме, са тези на нашата фантазия.  Добър пример е този проект, който първо се роди като една спонтанна идея, а скоро след това решихме да реализираме, намерихме подходящите партньори и след доста работа успяхме да превърнем в реалност" казва Костадин Отонов, мениджър „Маркетингови услуги” в „Каменица” АД.

„Приехме идеята за мащабния проект на бутилка Kamenitza 1881 като поредната провокация. В качеството й на първата бира на България иновациите винаги са били водещи за развитието на Kamenitza. Това е начинът, чрез който марката комуникира  потребителите си днес и ще продължава да го прави”,  коментира Даниел Петров, бранд мениджър на марката Каменица в „Каменица” АД

Конкурсът за най-интересна снимка на огромния макет на Kamenitza ще започне в началото на месец ноември. Информация за него предстои да бъде публикувана на официалната страница на марката във Facebook, http://www.facebook.com/kamenitzabg, както и на http://www.kamenitza.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика