40% от колите са с неплатени данъци

16934
40% от колите са с неплатени данъци
Снимка: Getty Images / Guliver

Финансовото министерство разработва стратегия срещу данъчните измами, обяви на форум в София зам.-министърът Людмила Петкова. В стратегията ще се набележат мерки за пресичане на незаконните практики, като тя ще обхване и републиканските, и местните данъци.

Петкова даде пример защо се включват и местните налози. " Поискахме от столичния КАТ и от общината данни за автомобилите. 40% от регистрираните в КАТ коли не бяха с платени данъци. Има и много недекларирани сгради пред общината", казва тя, цитирана от "Труд".

От думите на Петкова става ясно, че през т.г. се подготвят и два нови закона - за акцизите и за местните данъци и такси. Анализ на министерството показал, че и в двата нормативни акта няма способи за превенция и борба с измамите.

Две работни групи вече са започнали работа по законите. Какво точно ще се промени в тях ще стане ясно през втората половина на годината, коментирали още от финансовото министерство. Една от идеите например била КАТ и общините да обменят информация за регистрираните автомобили.

До края на април варненци могат да плащат местните си данъци с остъпка

Община Варна прави отстъпка за такса смет при плащане до края на април, става ясно от официално съобщение на местната администрация.Общ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика