Близнашки: България има готовност да посрещне евентуална газова криза

31440
Близнашки: България има готовност да посрещне евентуална газова криза
Снимка: БГНЕС

Страната ни има готовност за посрещане на евентуална газова криза. Това заяви на брифинг в Добрич министър-председателят проф. Георги Близнаши. Той е гост на Община град Добрич по повод празника на града, предаде "Фокус".

Близнашки заяви още, че актуализацията на бюджета е неизбежна. В момента се работи по нея и в началото на следващата седмица ще бъде представена на синдикати и други граждански организации.

"Булгаргаз": Ако газът не поскъпне, ще реализираме загуба

"Ако тази цена на газта се запази без промяна, каквото е предложението на ДКЕВР, разбира се, ще реализираме загуба. Още повече със съот...

Междувременно министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов обвини ръководствата на топлофикационните дружества в недалновидно управление, на което се дължат и протестите в някои от ТЕЦ-овете заради неизплатените заплати, информира БНР.

Министърът коментира протестите в енергетиката по време на дискусия, посветена на проблемите в сектора: "Тъй като НЕК може да плаща само частично на своите контрагенти, фирмите, които са контрагенти, които работят с НЕК, е задължение да си оптимизират начина, по който ще правят плащанията. Тяхното първо задължение трябва да бъде да платят на работниците, след това - да платят на доставчиците, след това да платят на банките и най-накрая да платят пари на себе си. Това, което се получава в момента, е, че не поради добро управление на тези фирми, говорим за контрагентите на НЕК и за тези топлофикации, за които споменах, те първо плащат на себе си един вид, после плащат на банките, после плащат на доставчиците за газ и когато им свършат парите, изкарват служителите си на протест. Никой добросъвестен инвеститор и собственик на фирма не би си управлявал фирмата по този начин".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика