Борисов инспектира участък от АМ "Хемус" Шумен - Белокопитово

12513
Борисов инспектира участък от АМ "Хемус" Шумен - Белокопитово

Премиерът Бойко Борисов ще посети Русе, където с министър Свилен Нейков ще прережат лентата на реновираната лекоатлетическа писта на градския стадион, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тя е ремонтирана със средства на Министерството на физическото възпитание и спорта и осигурено съфинансиране от община Русе. Бюджетът на одобрения проект възлиза на 1 274 190 лв. с ДДС.

След това министър-председателят заедно с министрите Вежди Рашидов и Лиляна Павлова ще открият модернизираната зала „Филхармония”. Проектът за реконструкция, рехабилитация и оборудване на „Оперно-Филхармоничното дружество – гр. Русе” е реализиран по ОП „Регионално развитие”. Финансирането е в размер на 853 836 лв.

Програмата на министър-председателя Бойко Борисов включва и инспекция на приключилата реставрация на крепостта „Сексагинта Приста”. Проектът за възстановяване и социализация на Римската крепост е реализиран по ОП „Регионално развитие”, като безвъзмездната финансова помощ възлиза на 1 293 601 лв.

По-късно през деня премиерът и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще инспектират новостроящия се участък от АМ „Хемус“ - Шумен – Белокопитово и археологическите дейности по трасето с дължина 7,8 км. Стойността на обекта е 45 546 930 лв. с ДДС. След това двамата ще проверят ремонтните дейности на пътя Русе – Шумен, който е основна транспортна връзка в Североизточна България. Трасето е около 80 км. Средствата са осигурени по програма „Текущ ремонт и поддръжка” на АПИ за тази година. За изпълнение на ремонтните дейности до края на 2012 г. с постановление на Министерски съвет допълнително са отделени 10 млн. лв., които са около 18% от очакваната стойност за цялостното изпълнение на ремонта.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика