Браншовият съюз на хлебарите: Ако замразяването беше вредно, веднага щяхме да изхвърлим хладилниците си

1001
Браншовият съюз на хлебарите: Ако замразяването беше вредно, веднага щяхме да изхвърлим хладилниците си
Снимка: БГНЕС

В хлебопроизводството се ползват модерни технологии като замразяване, които са алтернатива на химизацията на хляба. Това заяви Мариана Кукушева, председател на управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По отношение на това какво качество хляб консумира българинът, предвид извода на Института за икономически изследвания (ИИИ) към БАН за замразени заготовки, Кукушева заяви пред "Фокус", че става въпрос за грешка. "Стана ясно, че един професор се е объркал, за което той се извини вчера публично", каза тя.

Отказът от хляб може да е опасен за здравето

Пълният отказ от употребата на богат на фибри хляб, което мнозина практикуват поради диетични съображения, не се препоръчва, тъй като т...

"В момента в хлебопроизводството се ползват модерни технологии като замразяване, които са алтернатива на химизацията на хляба”, подчерта Кукушева. По думите ѝ пазарът търси свежа, прясна и ароматна храна.

"Единственият начин храната да бъде предложена на клиента като прясна и ароматна е замразяване. Ако технологиите на замразяване са вредни за човешкото здраве, първото нещо, което ще направи всяко домакинство е да изхвърли хладилниците и фризерите от домовете си”, добави председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

След изнасянето на данните на ИИИ доц. Огнян Боюклиев от икономическия институт уточни пред Нова телевизия: "Информацията е малко преиначена. Буквално думите ни бяха, че около 22% от хляба е от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Последните са под 0,002%. Става въпрос за скъпи и вкусни хлябове и не е проблем, защото това не е месо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика