"Булгартабак" ще има ново ръководство в края на месеца

6287
"Булгартабак" ще има ново ръководство в края на месеца
Снимка: БГНЕС

В борда на директорите на "Булгартабак холдинг" АД - София предстоят промени. Те ще бъдат официално извършени на Извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 31 март. Това става ясно от съобщение на дружеството чрез сайта на Фондовата борса.

Според предварителния дневен ред от Съвета на директорите ще бъдат освободени Венцислав Златков Чолаков, който е и изпълнителен директор на компанията, и Миглена Петрова Христова.

Пеевски продава дела си в "Булгартабак"

В писмо, разпространено до медиите, депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че ще продаде дела си в "Булгартабак". Публикуваме пълния т...

От сега действащия Борд се предлага да остане само Радослав Василев Рахнев.

Предлага се Съветът на директорите да има пет членове, с мандат от три години, и в него да влязат Шреаз Кишор Фадниз (Shreyas Kishor Phadnis), Рахул Дататрая Нимкар (Rahul Dattatrya Nimkar), Владимир Гечев Жеков и Светлана Райкова Мартева.

Общото събрание на акционерите ще разгледа предложение възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите да е от 2600 лв. месечно.

Кои са новите лица в борда?

"Булгартабак": Не продаваме наши цигари на турския пазар

„Булгартабак Холдинг“ АД заявява, че през последните няколко седмици се правят опити за дискредитиране на компанията чрез т...

Владимир Жеков е директор "Финанси и бизнес развитие" на "Булгартабак холдинг" от 2014 г., както и финансов директор на дружествата в София и Благоевград. Преди време за кратко е бил изпълнителен директор на "Техномаркет България". Между 2008 и 2013 г. последователно е ръководител отдели "Парични потоци" и "Финансов и оперативен контрол" в "Метро кеш енд кери България", където преди години е работил и Венцислав Чолаков.

Светлана Мартева е част от борда на директорите на дружествата в София и Благоевград от август 2014 г. От миналата есен тя е и в борда на "Шумен - табак" и "Плевен - Булгартабак". Едновременно е и съосновател на адвокатско дружество "Мартева и Димитрова".

Малко се знае за индиеца Шреаз Фадниз. Според британския търговски регистър той е директор на фирмата Betanalytics, регистрирана в Лондон през август 2011 г. Роденият през 1979 г. индиец оглавява компанията от 31-годишна възраст, а името му не се свързва с дружества в България.

Припомняме, че през август 2015 г. депутатът от ДПС Делян Пеевски придоби 5% от капитала на "Булгартабак". Преди няколко седмици обаче Пеевски обяви, че излиза от акционерната собственост на тютюневия концерн заради "опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак“" чрез името му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика