България изпревари Русия в класация за най-добро бизнес място през 2014

28374
България изпревари Русия в класация за най-добро бизнес място през 2014
Снимка: Thinkstock/ Guliver

България зае шесто място в класацията „Най-доброто място за бизнес в Източна Европа и Централна Азия  2014 г." на Bloomberg, става ясно от информация на сайта на агенцията.

На първо място е Полша, следвана от Чехия и Унгария. Четвърто и пето място пък се заемат от Кипър и Турция. След България остават дестинации като Русия, Румъния Хърватия, Литва, Латвия и Естония, както и Словения, Словакия, Украйна и др. В подреждането участват общо 21 държави. На последните две места са Беларус и Армения.

Растежът може да дойде от износа, заяви Бобева

Износът е нашата надежда за растеж. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева, предаде БГНЕС. „Големият проблем е намаляването на ...

Полша наистина се развива изключително добре в последните години, споделят специалисти. Страната с население 38,5 милиона е най-бързо растящата икономика в ЕС и единствена държава в обединението, която успя да избегне кризата. С помощта на успешно усвоени еврофондове Полша обнови голяма част от инфраструктурата си само в рамките на 6 години. Въпреки всичко, заплатите там все още се равняват само на една трета от тези в Германия.

Bloomberg подрежда страните в класацията на база бизнес и търговски климат. Под внимание се взимат шест фактора, сред които степен на икономическа интеграция, цена за започване на собствен бизнес, трудов пазар.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com