Дянков: Най-важно е да се отделим от руската енергийна зависимост

5685
Дянков: Най-важно е да се отделим от руската енергийна зависимост

Енергийната зависимост е една от големите тежести върху нашата икономика. Това каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков, предаде „Фокус”. Почти всички показатели на нашата икономика - от енергийна зависимост – разходите, които харчим за енергия, са много по-големи от средните за Европа и това тежи на бизнеса. Ако гледаме по-дългосрочно - това да се отделим от руската зависимост е едно от двете или трите най-важни неща, посочи Дянков.

По отношение на възможностите за диверсификация той посочи, че днес, на Министерски съвет е минала концесия, която може да добави производство на газ в България. Министърът обясни, че трябва да се обърне внимание на санирането на сградите и да се отделим от темата за това колко електричество се произвежда, защото и в момента в България се произвежда повече, отколкото е необходимо.

Данков: Може би ще има коледни надбавки за пенсионерите

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако в края на ноември все още сме на плюс в бюджета. Това каза пред журналисти в събота фина...

Дянков отказа да коментира темата за "Южен поток".

На въпрос какво очаква от Доклада на Световната банка за България, министърът на финансите посочи, че очаква да бъдат обсъдени някои по-дългосрочни проблеми като застаряването, пенсионната реформа и трудовия пазар.

Министър Симеон Дянков присъства на откриването на изложбата “Chances.Choices.Changes” по повод 20-годишнината на партньорството на България с Групата на Световната банка.

Редактор: Десислава Ушатова

Дянков не изключва изритани от еврозоната

Еврозоната няма да се разпадне, но отделни държави, които с времето са показали, че не са достойни да са там, могат да излязат от нея...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика