ДКЕВР: Има резерви за още едно поевтиняване на газа

26605
ДКЕВР: Има резерви за още едно поевтиняване на газа
Снимка: БГНЕС

Смятам, че има резерви за още едно намаление на цената на газа. Искрено се надявам да открием такива и това също да повлияе за едно допълнително намаляване на цената. Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев след обществено обсъждане за предлаганото намаление на цените на електроенергията от 1 януари, предаде „Фокус”.

„През това тримесечие ще анализираме възможностите за намаление на цената на газта, което пряко ще повлияе върху цената на дружествата, които използват газ, което пряко ще рефлектира върху крайната цена на ел. енергия”, обясни Боев.

Намалянето на цената на тока всъщност ще ощети хората, твърдят ЕРП-та

С решението за предлаганото намаление на цените на електроенергията ощетен ще бъде крайният клиент. Това каза Стефан Абаджиев от &bdq...

„В началото на година ще има одит на трите ЕРП-та – ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-про, „Златни пясъци”, „Топлофикация София”. Това е само началото. Ще стъпим на информацията, която имаме от одитите през 2010 г. и ще обявим официално екипа, който ще участва в одита. Ще имаме и външни експерти. Нашето желание е да обхванем цялата дейност. Смятам, че ДКЕВР има своите акуратни и можещи специалисти. Смятам да ги използваме. Днес оформяме екипа и на 2-3 януари трябва да имаме окончателните екипи”, посочи председателят на ДКЕВР.

По думите му идеята на регулатора е одитите да са изчерпателни, а срокът, даден за тях, е 4 месеца. Ако се наложи обаче, той ще бъде удължен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика