До 30 април работим за държавата

7352
До 30 април работим за държавата

През 2013 година денят, в който работещите у нас започват да печелят за себе си, е 1 май, изчислиха от Института за пазарна икономика (ИПИ). Така нареченият Tax Freedom Day се пада именно на неработния 1 май, отбелязват експертите. От 1 до 5 май пък са дните, през които държавата ще финансира дейността си с кредити или с други думи това е предварително предвидения в Бюджет 2013 дефицит. За данъкоплатците това ще се окажат дни за „отработване“ в полза на държавата.

Методологията да бъде изчислен денят, в който нацията изпълнява своите задължения към хазната, е проста – сравняват се консолидираните приходи (без помощите) в държавния бюджет с брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.

България може да избяга от дъното на класациите

Пътищата трябва да са преди фонтаните, няма смисъл да се произвеждат главно счетоводители при глад за програмистиВсеки в България има ...

Използват се само официалните данни на правителството. Помощите не се включват, тъй като те са основно европейски средства, а не идват от джобовете на българските данъкоплатци.

Според изчисленията на ИПИ през 2013 година българите ще изработят средно по 233 млн. лева за един календарен ден. Или поне така е заложено в Бюджет 2013, предаде БЛИЦ.

Следователно необходими са 120 дни, за да бъдат изработени предвидените близо 27 млрд. лева приходи в бюджета. Петте дни за отработване трябва да донесат още 1,1 млрд. лева, колкото е заложеният бюджетен дефицит.

Редактор: Десислава Ушатова

Станали сме по-богати

Въпреки че еврозоната вече е в рецесия, а икономическият растеж в България се забавя под 1% годишно, частното финансово богатство на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика