Договорът за продажбата на "Топлофикация" - Шумен вече е факт

23382
Договорът за продажбата на "Топлофикация" - Шумен вече е факт
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Кметът на община Шумен Красимир Костов и управителят на „Енергоснабдяване” ЕООД инж. Димитър Димитров подписаха договора за приватизация на "Топлофикация" - Шумен, съобщиха от местната администрация.

В десетдневен срок новият собственик, който беше единствен кандидат за задлъжнялото дружество, трябва да внесе остатъка от продажната цена, а в 45-дневен срок - да представи банкова гаранция в размер на 200 000 лв. След изпълнението на тези задължения, акциите на дружеството ще бъдат джиросани.

Намериха купувач за Топлофикация Шумен, цената е 10 хил. лева

Общинска комисия в Шумен одобри единствения кандидат за  купувач на "Топлофикация" - Шумен. Това е "Енергоснабдяване" ЕООД с упра...

Според договора, купувачът се задължава в рамките на 3 години да инвестира 2,1 млн. лв. и да разкрие 45 работни места. Цената, на която Община Шумен продава "Топлофикация" - Шумен, е 10 000 лв. Купувачът трябва да инвестира не по-малко от 2 000 000 лв. за три години, както и да договори разсрочване на дълга от 18 000 000 лв., който "Топлофикация - Шумен" има към "Булгаргаз".

Към дружеството интерес имаше и от израелска компания, но тя се отказа заради избухналите през миналата година протести - първо срещу правителството на ГЕРБ, след това и срещу кабинета Орешарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика