ДПС поиска махане на банковата тайна за фирмите на хората с преференции в КТБ

7933
ДПС поиска махане на банковата тайна за фирмите на хората с преференции в КТБ
Снимка: БГНЕС

Да отпадне банковата тайна за всички фирми, собственост на тези 1000 вложители с договори за преференциална лихва в КТБ. За това ще настоява ДПС, съобщи на пресконференция председателят на партията Лютви Местан, предаде Агенция "Фокус".

Той уточни, че решението за искането е взето на заседание на партията. Местан посочи, че тези 1000 имена следва незабавно да станат публичен факт. По думите му, тук принципът „необходимо е да се знае” стои по-високо от всички тайни, защото е засегнат огромен публичен интерес.
Местан определи като изненада, че Реформаторският блок, които настояваха да се узнае цялата истина за КТБ, не са много активни.

Прокуратурата подхваща и БНБ заради квесторите в КТБ

Прокуратурата ще разследва действията на БНБ, свързани с промяна на договорите за преференциална лихва в КТБ. Това съобщи в Брюксел гла...

На пресконференцията стана ясно, че ДПС учредява годишна награда за хора, допринесли за утвърждаване на толерантността в българското общество. Тя ще се връчва на български политици, общественици, представители на българската култура, възможно е и на отделни медии, журналисти, организации, институции, които имат най-сериозен принос за утвърждаване на толерантността в българското общество.

Местан подчерта, че ще бъде свикан и обществен съвет, който за всяка година ще излиза с решение за номиниране на приза. Наградата ще се нарича „Дервиш” и ще бъде за принос за утвърждаване на толерантността в България. Връчването й ще започне от следващата година.

Председателят на ДПС коментира и изказването на Радан Кънев, че ДПС им е обявила война заради реформите. „Не знам дали е възможно да се воюва с нищото (реформите). Как да воювам с отсъстващи реформи”, попита Местан. Според него, ако България се управлява от коалиция, в нея трябва да влизат системни партии, без значение от участниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика