Драматичен спад на потреблението и износа на ток

7671
Драматичен спад на потреблението и износа на ток

Вътрешното потребление на електроенергия спада със 7,7 процента, а износът драматично продължава да спада още по-бързо. "Българската енергийна система е преоразмерена", каза Божан Стоянов, заместник-министър по икономиката, енергетиката и туризма, на конференция на тема „Открито за енергетиката”.

Той смята, че трябва да си дадем ясна представа, че няма да има бързо подобряване на вътрешното и международното потребление.

Започва проверка на Енергийния системен оператор, каза премиерът

Инспекторатът на Министерски съвет и Агенцията за държавна финансова инспекция ще направят проверка на Енергийния системен оператор ...

„Намираме се в състояние на два до три пъти свръх капацитет на база на нашите нужди. Потреблението и износът спадат. Очевидно се намираме в състояние на икономическа стагнация и трябва да се научим да живеем в тези нови икономически условия”, каза още Божан Стоянов, цитиран от БЛИЦ.

По думите му евтините производители са вън от пазара. „Имаме като държава и общество ангажимент задължително да изкупуваме повече енергия, отколкото можем да потребяваме, и то на значително по-висока цена от това, до което бихме имали достъп, ако пазарът беше свободен и либерализиран”, заяви зам.-министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика