Държавата вече мисли за по-строги наказания за строителния надзор

1180
Държавата вече мисли за по-строги наказания за строителния надзор
Снимка: АПИ

Да се отнема лицензът на фирма за строителен надзор при две нарушения, а не при три. Това e една от промените, които ще залегнат при промяната на нормативната уредба, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след подписването на договора за изпълнение на проекта за модернизация на Спешната медицинска помощ в страната, предаде БГНЕС.

"В момента работна група обсъжда промени в нормативната уредба, касаеща дейността и отговорността на всички участници в инвестиционния процес като се започне от възложител, проектант, строителен надзор и накрая строител. Обмисляме известни промени, които касаят дейността на лицензираните фирми за строителен надзор в посока ефективен надзор по време на целия инвестиционен процес от оценката на проекта до извършването на контрол по време на строителните дейности", уточни Аврамова.

Инж. Васил Иванов пред Actualno.com: Над 60% от пътищата у нас нямат план за организация на движението

Инж. Васил Иванов е бивш служител на Областното пътно управление в Плевен. Преди да се пенсионира, е бил началник отдел "Текущ ремонт и...

Иначе, относно Спешната помощ ще бъдат отпуснати безвъзмездно 163,5 млн. лева по "Регионална здравна инфраструктура". С тях трябва да бъдат купени 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, както и да бъдат обновени 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Здравният министър Кирил Ананиев подчерта, че вече има класиран изпълнител по обществената поръчка за купуване на 280 линейки, като договорът с него се очаква да бъде подписан утре, 24 октомври. Стойността му е 38 300 000 лв. До края на годината се очаква да бъде извършена и първата доставка на линейките за спешна медицинска помощ. На 20 ноември ще бъдат отворени офертите по стартираната в началото на месец октомври процедура за купуване на 120 високопроходими линейки. До края на този месец предстои да бъде обявена обществена поръчка за купуване на медицинско оборудване и апаратура за нуждите на всички центрове за спешна медицинска помощ, техните филиали и за спешните отделения на областните многопрофилни болници. Прогнозната стойност на тази поръчка е 22 млн. лв. Министерството финализира документацията по обявяване на обществена поръчка за офис оборудване за спешните медицински центрове за 2,8 млн. лв. Работи се и по стартиране на процедурите за строителната дейност, обясни министър Ананиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика