Eлектрохолд представиха плановете си за България

4921
Eлектрохолд представиха плановете си за България
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Новите имена на дружествата на ЧЕЗ в България и бизнес-намеренията им бяха официално обявени от ръководствата на ЧЕЗ България ЕООД и "Еврохолд България" АД.

"Електрохолд" е новото име на дружествата на ЧЕЗ в България от края на април 2022 г. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България - ЧЕЗ Разпределение, вече се нарича Електроразпределителни мрежи Запад АД (ЕРМ Запад АД).

Еврохолд ще плати близо 230 млн. лева за още 33% от дружествата на ЧЕЗ

Eastern European Electric Company B.V. (EEEC), холдингът консолидиращ енергийния бизнес на Еврохолд България, ще плати близо 230 млн. л...

"Нашата мисия е да осигурим енергия за нашите клиенти, да въвеждаме иновативни решения, да инвестираме устойчиво и подобряваме живота на цялото общество и нашите клиенти", каза при представянето главният изпълнителен директор на "Електрохолд" Карел Крал.

Той подчерта, че новите предизвикателства изискват сериозно финансиране за инвестиции в мрежата и че начинът да не се отразят на цената за потребителите, е да бъдат използвани възможностите на европейските фондове.

По думите му, въвеждане на зелени технологии, разширяване на ВЕИ, повече зелени производители – дали по покриви или паркове, изискват да е готова мрежата. Тя трябва да е готова и за въвеждане на повече зарядни станции за елктромобили, което става все по-важно и още по-нужно, отбеляза той.

"Единственият път мрежата да се развива, единственият път да излезем от кризата, е тотална електрификация и заместване на природния газ, а за това мрежата трябва да се дигитализира", посочи Крал и добави, че би било добре да се финансират проектите от европейските фондове, защото така по-скоро бихме имали умна мрежа, без това да води до пряко увеличение на цената за крайния потребител. Той съобщи, че "Електрохолд" ще продължат разговори с институциите, за осъществяване на проекти с финансиране от Европейските фондове.

"Еврохолд" приключи сделката по придобиване на ЧЕЗ в България

"Еврохолд" официално финализира придобиването на седем дъщерни дружества на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Сделката е ...

Енергийната мрежа на София трябва да издържи на натоварването при газова криза през отоплителния сезон, при която всички абонати на "Топлофикация София" минат на отопление с електроенергия, каза още Карел Крал. Той припомни, че преди появата на "Електрохолд" през последните години "ЧЕЗ Разпределение" е инвестирало по 100 млн. лева всяка година, като част от тези средства са насочени към критичната инфраструктура на дружеството - 110 киловолтовите кабели и подстанциите в София. "Това ни дава увереност, че мрежата би трябвало да издържи на натоварването", категоричен беше Крал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Борисов забранява руския газ: Експерти говорят в парламента (ВИДЕО)

"Главболгарстрой" ще строи паркинг с 1000 места на Летище София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика