Фалитът на КТБ е изкуствен, твърди Сугарев

23031
Фалитът на КТБ е изкуствен, твърди Сугарев
Снимка: БГНЕС

Фалитът на Корпоративна търговска банка (КТБ) е изкуствен и за него са отговорни две институции - БНБ и българската прокуратура. Това заяви Едвин Сугарев пред БТВ.

КТБ е банка на властта, която е осребрявала сделката медиен комфорт срещу преференции за самата нея, банка, която се е крепяла на политическа корупция, заяви Сугарев, който е написал книга по темата.

Сугарев спира гладната стачка

От утре Едвин Сугарев ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка се прекратява. Това е съобщила съпругата му д-р Мария Арсе...

По думите му за банката не извършено това спасяване, което е можело да бъде направено. Според него има невероятен парадокс по казуса, тъй като КТБ купи банка „Виктория”, след като атаката вече беше започнала. „Да се разреши едно купуване, то трябва да се случи след много сериозен одит”, посочи Сугарев.

От своя страна икономистът Красен Станчев отбеляза, че в европейската практика за последните 100 години няма такава кражба и за тази кражба са отговорни управителите на банката. „Казусът „КТБ” се развива стихийно и не се развива по план. Не се правят и изводите”, каза експертът.

Според Станчев до ситуацията с TV7 се е стигнало заради Делян Пеевски в съдружие с Цветан Василев, които са давали парите за медии. „Проблемът ни е, че като общество го допускаме”, отбеляза той.

Сугарев отбеляза, че един от големите проблеми на казуса с КТБ е, че при борбата между двама олигарха българските институции са застанали единодушно на страната на единия, което означава, че изобщо не сме излезли от модела #Кой. „Ако не изчетем докрай досиетата КТБ, няма да приключи никога българският преход”, посочи още писателят.

Красен Станчев: Поскъпването на тока е неизбежно

Поскъпването на тока е неизбежно. Това заяви в ефира на БНТ изпълнителният директор на Института за пазарна икономика (ИПИ) Красен Стан...

И Сугарев, и Станчев отбелязаха, че не вярват, че парите ще бъдат върнати, защото са разграбени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com