ФГВБ ще предложи временен синдик в КТБ до края на седмицата

11558
ФГВБ ще предложи временен синдик в КТБ до края на седмицата
Снимка: БГНЕС

Очаква се утре (25 март) или до края на седмицата Фондът за гарантиране на влоговете в банките да предложи на съда временен синдик в КТБ и той да бъде назначен, каза председателят на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова в интервю за БНТ.

Тя се въздържа от прогноза за съдбата на цесиите в КТБ след поставянето на банката под особен надзор и посочи, че трябва да се изчака временният синдик да влезе в правата си.

Квестор на КТБ: БТК няма и лев дълг към КТБ, има неуспешни цесии

От началото на особения надзор до момента, сделки с активи на КТБ от нас не са извършвани. Това заяви пред журналисти в парламента Ста...

„Тази информация ни връща в едни други години, когато за един лев се купуваха големи металургични предприятия. Дано сега не се окаже така", каза Атанасова в коментар на съобщението, че компанията LIC33 ще придобие дялове в БТК („Виваком"), военните заводи „Дунарит" и „Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция „Гарб" и втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал" срещу сумата от 1 евро.

Тя не коментира дали сделката може да бъде обект на проверка от поверената й комисия, предвид информация в медиите, че голяма част от тези дружества са били обезпечени с кредити от КТБ.

Десислава Атанасова каза, че трябва да се изчака произнасянето на българската Комисия за защита на потребителите, както и на съответния европейски регулатор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика