Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изплатиха над 9,2 милиона лева по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна

18 юни 2024, 21:45 часа • 1170 прочитания

Днес бяха изплатени средства на стойност 9 275 665,80 лв. на лицата, предоставили нощувки по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България и утре би следвало всички средства да са по сметките на заинтересованите лица.

Още: План "Маршал" за Украйна: Как ще изглежда и колко ще струва?

В одобрения на 5 юни с Решение на Министерския съвет списък № 22 са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г., както и за януари и февруари 2024 г.

Средствата са изплатени по 472 одобрени заявления на кандидатстващите за помощта, за общо 20 348 броя идентифицирани лица с право на подпомагане по Програмата с 565 365 верифицирани нощувки.

Още: Унгария даде зелена светлина за Марк Рюте за генерален секретар на НАТО

В момента Министерството на туризма като администратор на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България обработва постъпилите заявления за месеците март и април 2024 г., които ще съставляват Списък №23. Списъкът ще е подготвен за внасяне в Министерския съвет до края на юни.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес