Жаклeн Коен временно ще оглави Енергийния холдинг

33182
 Жаклeн Коен временно ще оглави Енергийния холдинг

Жаклeн Коен поема временно поста изпълнителен директор на Български енергиен холдинг (БЕХ). Той заменя Иван Йончев, който има здравословни проблеми.

В писмо последния обяснява:  "След провеждането на редица консултации с лекари, те единодушно ми препоръчаха да се подложа на операция. Тъй като възстановяването ми се очаква да продължи дълго време и това ще доведе до невъзможност да изпълнявам пълноценно служебните си задължения, подадох заявление до Министъра на икономиката и енергетиката да ме освободи от заеманата длъжност",

БЕХ засилва контрола

Българският енергиен холдинг засилва контрола. Това става ясно от съобщение на компанията. "В изпълнение на Постановление 127/27.05.20...

С протокол на министъра от 09 юли (сряда), по взаимно съгласие, е прекратен договора за възлагане на управление на БЕХ ЕАД на Йончев, информират от пресцентъра на БЕХ.

Той обяснява още "След пълното ми възстановяване ще продължа да работя по реализирането на стратегическите проекти, по които БЕХ работи, сред които несъмнено е и изграждането на нова ядрена мощност – VII блок на АЕЦ Козлодуй".

Със същият протокол за член на СД на БЕХ ЕАД е избран Жаклeн Коен, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър.

Преди да бъде назначен в борда на АЕЦ "Козлодуй" Жаклен Коен е участвал в няколко фирми, но най-интересни са две. Той е управител на "Ем Еф Ай турс", която е собственост на "Моллов файненшъл енд индъстриал груп". Преди това е бил управител на фирма, която е била акционер в "Елкабел" на Фуат Гювен. Любопитно е, че за кратко парите на "Булгаргаз" минават и през Д-банк на Гювен. По тази причина в енергетиката го смятат за назначение на ДПС, информира в. "Капитал".

БЕХ пусна обява за банки, които да управляват парите му

До 17:00 часа на 24-ти януари е крайният срок за всяка банка или финансова институция, която проявява интерес към управлението на средс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика