Кадиев пита: Защо се позволява на Цонев да разбърква Закона за офшорките?

21042
Кадиев пита: Защо се позволява на Цонев да разбърква Закона за офшорките?
Снимка: БГНЕС

Не може да имаме някаква позиция и да не я защитаваме. Като не си отстояваме позициите, губим избори. Това заяви категорично червеният депутат Георги Кадиев. И даде конкретен пример – със закона за офшорките.

По отношение на този закон Кадиев припомни, че през март е направил предложение при отношения на тези фирми с държавни и общински структури да се разкрива фактическият им физически собственик, на когото се води фирмата. Другото предложение касаеше инвеститорите клас А и B, където да няма взаимодействие с офшорни компании. Сега Йордан Цонев измени това предложение и го направи така, че да се разкриват собствениците само при участие с 10 и повече процента в дадена компания или холдинг. Под 10% няма да има нужда и така ще се заобикаля закона - някой си създава десетина офшорки, вкарва ги в холдинг с участие по 9,9% и готово, смята Кадиев.

Йордан Цонев действа с промени в закона за офшорките и за бързите кредити

Докато България е разтърсвана от конфликта Делян Пеевски – Цветан Василев и всеки ден някой от лидерите на големите партии си про...

2 млрд. лева приходи в държавата повече спрямо миналата година беше амбициозна цел. Това призна бившият червен депутат Георги Кадиев. Според него засега има изоставане от около 600 млн. лева при събирането, но това е месец по месец.

Според официалните данни лошите кредити на КТБ са 1,6% при средно ниво от 17% в България. Ако днес, при излизането на отчета, се окаже например, че лошите кредити на КТБ са в размер на 30%, тогава вече виси със страшна сила въпросът къде е била БНБ досега, направи сметка Кадиев.

По думите на Кадиев държавата е трябвало да действа в случая с КТБ така, както се действаше в случая с ПИБ. Трябва да има независим орган за надзор на финансовата система, извън парламента, каза пак бившият депутат в сутрешния блок на bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика