Московски: Не мога да задължа ЕС да взема мерки за цените на горивата

5460
Московски: Не мога да задължа ЕС да взема мерки за цените на горивата

""Това беше предположение от моя страна за цените на горивата. Аз не мога да задължа ЕС да взема мерки по тази тема." Това каза пред БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

"Казах, че предполагам, че ако цените на горивата преминат към неконтролируем растеж, логично е ЕС да предприеме някаква стратегия в тази връзка, защото за всяка една държава по отделно механизмите за регулиране на горивата не са много", заяви Московски.

За заловения кораб "Св. Николай" с 3 тона кокаин в Испания, транспортният министър каза, че ако е необходима информация за следствието, са готови да я предоставят.

"Това, което може да предоставим е регистър на моряците и подробности около това дали те са обучавани в нашите квалификационни центрове и неща от този род. Ако е потребна тази информация, ще я предоставим. Каквото е необходимо, ще окажем пълно съдействие на разследващите органи. Голяма част от моряците на кораба ако се докаже, че не са знаели за кокаина - добре, но ако се окаже, че са знаели – жалко", заяви Московски.

За информациите, че друг кораб на същата фирма е задържан в Турция заради дългове, министърът каза, че няма официална информация, а е узнал само от телефонен разговор.

За превозването на футболисти с Авиоотряд 28, Московски каза, че не знае как са се развили действията, но по принцип Авиоотрядът е на МС. "Като е спазена законовата процедура, не виждам някакъв проблем. Ние заварихме като правителство договори за над 100 млн. - два Еърбъса ненужни на нашата държава и успяхме да се преборим да договаряме поне единият да остане. Това е по-важно и трябва да се обърне повече внимание на това. Загубихме 10 млн. долара заради безобразията на предното правителство. Тези 10 млн. долара загуба са заради единия върнат Еърбъс", обясни Московски.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика